District Noord turnen dames

Hier vind je informatie over wedstrijden van turnen dames (TD) in district Noord.

Wedstrijdseizoen 2016- 2017
Ook in het seizoen 2016-2017 wordt er een Turncompetitie en een Provinciale kampioenschap georganiseerd voor de 1e en 2e divisie.  Deze wedstrijden dienen tevens als plaatsingsmogelijkheid voor de landelijke doorstroming. 

De wedstrijdcommissie turnen dames organiseert de regionale wedstrijden in het district Noord voor de talentendivisie alsmede de 1e en 2e divisie. Jaarlijks wordt een turncompetitie gehouden over twee wedstrijden waarbij de turnsters zich tijdens deze wedstrijden ook nog kunnen plaatsen voor de toestelfinales. Bij elke wedstrijd worden medailles uitgereikt voor de podiumplaatsen per turncompetitiewedstrijd alsmede voor de podiumplaatsen over het geheel van de turncompetitiewedstrijden. De toestelfinales worden tegen het einde van het seizoen gehouden en betreffen wedstrijden per toestel en geen meerkampen zoals de turncompetitie.

Verder organiseert de wedstrijdcommissie TD jaarlijks de provinciale kampioenschappen voor deze divisies die tevens de plaatsingswedstrijd is voor doorstroming naar de landelijke wedstrijden. De wedstrijden voor deze divisies worden door het hele district gehouden en zijn niet provinciaal gebonden, de doorstroming naar de landelijke wedstrijden is ook districtsgebonden en niet provinciaal. 

Turnen dames 1e en 2e divisie, N1, N2 en jeugd 1 N3
In deze brief vind je informatie over de wedstrijden binnen de 1ste en 2de divisie, N1, N2 en jeugd 1 N3 Turnen Dames voor het seizoen 2016-2017 alsmede de plaatsingswedstrijd 3e divisie 2016-2017. Ook dit jaar wordt een Turncompetitie en een Provinciale kampioenschap georganiseerd. 

Turnen dames ​3e divisie en Pupil N3, Pupil 2 N3 en Jeugd N4
Dit jaar wordt er voor de 3e divisie alsmede voor Pupil N3, Pupil 2 N3 en Jeugd N4 een districtswedstrijd gehouden naast de wedstrijden die in de regio (Friesland,Groningen of Drenthe) voor de 3e divisie en Pupil N3, Pupil 2 N3 en Jeugd N4 worden gehouden. Tijdens deze wedstrijd kunnen de turnsters van de 3e divisie zich plaatsen voor doorstroming naar de landelijke wedstrijden.De districtswedstrijd wordt in het weekend van 28 en 29 januari 2017 gehouden. Meer informatie over deze wedstrijden vind je in deze brief.  

Vragen

Regio werkboeken 
De werkboeken van de turnen dames regio's Friesland, Groningen en Drenthe staan op de volgende pagina's, of kijk in de linkernavigatie