Vorige
Volgende
 
Verhaal van
NEA International

Maxim van Zeijl zeer tevreden met PUSH CARE Rugbrace"

Maxim van Zeijl

Maxim van Zeijl (26 jaar) is trampolinespringer en is aangesloten bij Triffis Alkmaar. Sinds 2009 springt hij ook voor Oranje. Momenteel traint hij hard voor het EK in Valladolid (Spanje) dat eind maart plaatsvindt. Vanwege klachten aan zijn onderrug traint Maxim sinds januari 2016 met een Push care Rugbrace.

Maxim’s achtergrond
Maxim begon op zijn zevende met sporten. Buiten school ging hij naar jongensgym, waarbij activiteiten als apenkooien, ringzwaaien en salto’s op een minitrampoline centraal stonden. In 1999, Maxim was toen negen jaar, is hij begonnen met trampolinespringen. Maxim begon zijn carrière bij Pro Patria. In 2010 werd hier Triffis Alkmaar aan toegevoegd, waar hij sinds 2015 volledig bij aangesloten is. In 2006 is Maxim gaan springen bij Jong Oranje en sinds 2009 springt hij bij de senioren in Oranje. Naast ongeveer 17,5 uur training per week studeert hij sportmarketing aan de Johan Cruyff University. 
 

Maxim’s Push care Rugbrace
In september 2015 raakte Maxim tijdens een training geblesseerd aan zijn onderrug. Dit weerhield hem er echter niet van om wedstrijden te springen. Sinds eind januari 2016 draagt hij tijdens training een Push care Rugbrace.
We vroegen Maxim wat er gebeurt als hij de brace niet draagt. “Dan verkrampen de spieren in mijn rug dusdanig, dat goed bewegen niet meer mogelijk is. Dagelijkse activiteiten als sokken aantrekken zijn dan gedurende enkele dagen erg lastig en rust is zeer belangrijk. Medisch gezien heb ik twee stressfracturen in mijn L5 wervel en lichte artrose in combinatie met sclerose in mijn facet gewrichten”, adus Maxim. 
Maxim geeft aan erg tevreden te zijn met de rugbrace. “De brace bevalt me erg goed. Zonder kan ik zelfs niet springen op dit moment. Ik kan dus met zekerheid zeggen dat de brace zijn werk doet. De brace beperkt mij ook niet te erg wat mobiliteit betreft, daardoor kan ik alle bewegingen nog gemakkelijk maken”, vertelt hij

 

BRON: NEA 

Dit verhaal komt terug in:

Springen Trampolinespringen