Vorige
Volgende
 
Nieuws
8 juni 2016, 13:07 uur

Zonnig jubileum MASTERDAG Noord Nederland

Op 27 mei tijdens de 10e editie van de seniorensportdag van de KNGU, genoten ruim 100 deelnemers van een actief en afwisselend programma in het Friese Goutum. De dag werd geopend met een jubileumlied gezongen door Marian, Keaty, Goska, Lia, Marie, Alie, Brigitte en Gerkina die deze dag hadden georganiseerd. De dames waagden zich bij de afsluiting aan een dansoptreden.

De deelnemers konden tijdens de KNGU-Masterdag vijf verschillende workshops volgen verdeeld over de ochtend en de middag. Buiten werd een speciale bootcamp-les aangeboden, waarbij hekjes, heuveltjes en bankjes fungeerden als sporttoestellen. Iets minder intensief, maar zeker niet minder enthousiast en ook lekker in de buitenlucht werd jeu de boules en croquet gespeeld. Ondertussen klonk uit het buurthuis 'Ien en Mien' luid getrommel uit de percussieworkshop, waarin de beginselen van het djembe spelen werden ontdekt.

Cultuur en lichaamstaal
Het culturele tintje van de Masterdag bestond uit een rondleiding rond en in de kerk van Goutum. Een prachtig oud kerkje met een bijzondere geschiedenis. In de vijfde workshop werden een aantal fysieke weerbaarheidsoefeningen aangeboden, waarin balans, lichaamstaal en zelfverdediging aan de orde kwamen.

Welverdiend
Natuurlijk werd er ook goed gezorgd voor de innerlijke mens en genoten de sporters van een heerlijk buffet tijdens een welverdiende pauze. De tiende editie van de Masterdag Noord Nederland was een gezellige, zonnige en sportieve dag. Voor veel deelnemers de afsluiting van het sportseizoen. Op naar de 11de editie!

Dit nieuwsbericht komt terug in:

50+ 65+ Gymmen 50+ gym