Vorige
Volgende
Nieuws
23 november 2018, 18:28 uur

Zonderland en Deurloo naar rekstokfinale in Cottbus

Turners Epke Zonderland en Bart Deurloo hebben zich bij de World Cup in Cottbus geplaatst voor de toestelfinale aan het onderdeel rekstok.

Met respectievelijk 14.266 en 14.133 punten eindigden Zonderland en Deurloo op de derde en vierde plaats tijdens de kwalificaties.

De Kroaat Tin Srbic - de wereldkampioen van 2017 aan rekstok -  plaatste zich met 14.533 punten als eerste voor de eindstrijd van zondag. Arthur Nory Mariano uit Brazilië plaatste zich met 14.266 punten als tweede. Mariano behaalde weliswaar dezelfde eindscore als Zonderland, maar door een hogere uitvoeringsscore (E-score) eindigde hij boven de regerend wereldkampioen. 

Michel Bletterman behaalde aan brug 13.133 punten en kwam daarmee niet verder dan de vijftiende plaats. Lukas Dauser uit Duitsland plaatste zich met 15.200 punten als eerste voor de finale aan dat onderdeel. 

Donderdag plaatste Casimir Schmidt zich als derde voor de finale op het onderdeel vloer. 

Zaterdag vinden de finales op vloer, voltige en ringen plaats, zondag die van sprong, brug en rekstok. In Cottbus komen geen Nederlandse turnsters in actie.