Vorige
Volgende
Nieuws
23 april 2017, 17:08 uur

Zilver én brons voor turnster Eythora Thorsdottir

© KNGU

Eythora Thorsdottir is er vandaag in geslaagd om twee medailles te halen op de Europese Kampioenen Turnen in Roemenië.

Eythora behaalde een zilveren medaille op balk, die een uur later werd opgevolgd door een bronzen medaille op vloer. Op beide toestellen turnde de 18-jarige hele sterke oefeningen. “Ik ben zo geweldig blij met deze twee medailles” aldus de opgeluchte Eythora, “Vrijdag in meerkampfinale lukte het mij niet en daar had ik het mentaal zwaar mee. Toen was ik zo teleurgesteld. Maar ik heb de teleurstelling van vrijdag kunnen omzetten en daar ben ik zo blij mee”.

Coach Patrick Kiens is enorm trots op zijn pupil “ Eythora is een enorm harde werker en heeft dit succes zo verdiend”.

Eythora eindigde op de balk achter de Roemeense Ponor, die in haar thuisland de gouden medaille binnenhaalde. Olympisch kampioen Sanne Wevers werd vijfde. “De verwachtingen lagen vandaag hoog. Maar in deze sport is het niet mogelijk om elke wedstrijd te winnen.”, aldus Sanne. “Ik ben er wel trots op dat ik na Rio hier alweer stond en natuurlijk ben ik ook blij voor Eythora.”

Bart Deurloo kwam in actie tijdens de toestelfinale rekstok. Hij schoot tijdens het vluchtelement eraf en hierdoor eindigde Bart op de zesde plek. Bart:“ Jammer dat ik eraf schoot, want het begin van de oefening begon super lekker. Ik ben blij dat ik in de finale stond vandaag, maar ook dit is sport.”