Vorige
Volgende
 
Nieuws
16 september 2017, 20:12 uur

Zes finales voor Nederlanders in Parijs

Epke Zonderland © Dutch Gymnastics/Bram Verhofstad

Sanne Wevers, Epke Zonderland, Bart Deurloo en Bram Verhofstad hebben bij de World Cup in Parijs een finaleplaats behaald.

Epke Zonderland was succesvol aan de rekstok. Met een score van 14,450 punten plaatste hij zich als tweede voor de finale op dat toestel. Ook Bart Deurloo (14,100) mag zondag aantreden in de finale aan rekstok. Deurloo plaatste zich als vijfde.

Aan brug was de oefening van Zonderland goed voor een achtste plaats. Met 14,00 punten wist de Fries zich te plaatsen voor de finale. Frank Rijken eindigde met 13,700 punten buiten de finales.

Sanne heeft zich met een score van 14,100 punten als derde geplaatst voor de balkfinale. De Olympisch kampioene turnde een gedegen oefening met een moeilijkheidsgraad van 5,5 punten. Lieke Wevers behaalde op de balk een score van 12,700 punten en kwam daarmee helaas niet in de top acht.

Deurloo plaatste zich eveneens voor de finale op het onderdeel voltige, waar hij 14,300 punten bij elkaar turnde. Boudewijn de Vries scoorde 13,500 punten op voltige en eindigde daarmee op plek twintig. 

Bram Verhofstad maakt zich op voor zijn eerste Wereld Kampioenschap over twee weken in Canada. De World Cup van vandaag was voor hem een mooie test. Bram was erg succesvol op vloer en met een score van 14,400 punten wist hij zich als derde te plaatsen voor de finale. Bram Verhofstad is erg enthousiast over de World Cup in Parijs: "De zaal zit echt helemaal vol en de sfeer is super goed. Ik ben heel blij dat ik hier morgen weer mag turnen met deze sfeer, een betere voorbereiding op mijn eerste WK kan ik eigenlijk niet hebben." 
Casimir Schmidt kwam ook in actie op de vloer vandaag, en behaalde met een score van 13,200 een 21e plaats.

Dit nieuwsbericht komt terug in:

Turnen Turnen Dames Topsport