Vorige
Volgende
Nieuws
18 februari, 11:22 uur

Wiersma wijst turnsters aan voor wedstrijden in het voorseizoen

Bondscoach Gerben Wiersma heeft ervoor gekozen om turnsters aan te wijzen voor deelname aan internationale wedstrijden in het voorseizoen. De dames zullen hierdoor geen aparte kwalificatiewedstrijden turnen voor de EK, European Games en de Universiade.

Het voorjaar van 2019 staat voor de Nederlandse dames vooral in het teken van de voorbereiding op de WK van 2019. In overleg met de turnsters en coaches is er daarom een individueel programma uitgezet dat zo goed mogelijk aansluit bij de sporter.

Het doel van deze wedstrijden is het doorontwikkelen van de sporters en het voldoen aan een hogere D-score in relatie tot de internationale benchmarks. 

Voor alle internationale deelnames geldt dat de turnster vier weken voorafgaand aan het evenement voldoende fitheid en niveau moet tonen.

De wedstrijdverdeling ziet er als volgt uit:

World Cup meerkamp, Greensboro (USA) – 2 maart 2019:
Sanna Veerman

Europese Kampioenschappen, Szcezecin (POL) – 10 tot 14 april 2019:
Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman en Tisha Volleman. De doelstelling van de Nederlandse dames is het behalen van een meerkamp- en toestelfinale.

Ter voorbereiding op de EK komen Thorsdottir, Veerman en Volleman van 15 tot 17 maart in actie bij de DTB Pokal in Stuttgart (GER).

European Games, Minsk (BLR) – 24 tot 30 juni 2019:
Céline van Gerner en Naomi Visser. Doelstelling bij de European Games is het behalen van de meerkampfinale en toestelfinales. 

Ter voorbereiding komen Van Gerner en Visser op 8 en 9 juni in actie tijdens de FIT Challenge in Gent (BEL). Ook Sara van Disseldorp, Elze Geurts, Vera Jonker, Juliette Pijnacker, Kirsten Polderman, Laura de Witt en Astrid de Zeeuw zullen tijdens dat internationale toernooi in actie komen. 

Universiade, Napoli (ITA) – 5 tot 15 juli 2019:

Elze Geurts en Kirsten Polderman. Ter voorbereiding komen Geurts en Polderman in actie bij de FIT Challenge in Gent. Daarnaast zullen ze ook deelnemen aan de NK.

Heren via kwalificatiewedstrijden naar EK
De Nederlandse heren turnen op 10 maart in Amsterdam een kwalificatiewedstrijd voor de Europese kampioenschappen. Bondscoach Bram van Bokhoven maakt op 18 maart de EK-selectie bekend.

Van Bokhoven heeft al wel bepaald welke turners er de komende periode in actie komen bij de diverse World Cup wedstrijden. Het schema ziet er daarvoor als volgt uit:

World Cup Melbourne (AUS) – toestellen (21-24 februari):
Casimir Schmidt, Bram Louwije, Bram Verhofstad en Epke Zonderland

World Cup Greensboro (USA) – meerkamp (2 maart):
Bart Deurloo

World Cup Baku (AZE) – toestellen (14-17 maart):
Michel Bletterman, Rick Jacobs, Casimir Schmidt, Bram Louwije, Bram Verhofstad en Epke Zonderland

World Cup Stuttgart (GER) – meerkamp (16-17 maart):
Bart Deurloo

World Cup Birmingham (GBR) – meerkamp (23 maart):
Bart Deurloo

World Cup Doha (QAT)) – toestellen (21-24 maart):
Michel Bletterman, Rick Jacobs, Bram Louwije, Bram Verhofstad en Epke Zonderland

World Cup Tokyo (JPN) – meerkamp (7 april):
Bart Deurloo