Vorige
Volgende
Nieuws
15 februari, 07:40 uur

Wevers mist EK en richt zich op WK turnen in Stuttgart

Sanne Wevers zal de Europese kampioenschappen in het Poolse Szczecin aan zich voorbij laten gaan.

De regerend Europees kampioene op balk kampt met klachten aan haar rechterheup en been. Ze kiest bewust voor een rustigere periode en focust zich op de WK in Stuttgart.

Wevers kampt al sinds februari 2017 met klachten aan haar heup en been, maar wist deze tot aan de WK van 2018 goed onder controle te houden. 

In 2018 greep ze de Europese titel op balk en ze won met de Nederlandse ploeg het brons in de EK-landenfinale. Bij de WK werd ze zevende op balk. “Richting de WK had ik een ander ritme en kreeg ik de grip niet echt te pakken. Achteraf gezien zijn de klachten in die periode wel wat erger geworden. Maar ik maakte me alsnog geen zorgen.” 

Wevers werkt momenteel samen met een (medisch) team aan haar herstel.  “Het blijft een moeilijk verklaarbare klacht. We hebben nog niet echt de vinger kunnen leggen op de oorzaak. De klachten verspreiden zich van de hoogste ribben tot aan de kuit. Daardoor heb ik ook te maken met kracht- en coördinatieverlies. Het is lastig om daarmee te turnen.” 

De regerend Europees kampioene moet daarom de EK in Polen aan zich voorbij laten gaan. “Het is jammer dat ik de EK moet missen, maar mijn prioriteit ligt nu bij het verhelpen van het probleem. Ik wil naar mijn lichaam luisteren en er richting de WK weer staan. Daar doe ik alles voor,” besluit Wevers. 

Voor het hele verhaal van Wevers ga je naar de website van The Force is Grace