Vorige
Volgende
Nieuws
22 november 2018, 11:59 uur

WAGC-brons als bekroning op succesvolle week

Trampolinespringsters Eline Westhuis en Valerie Bosschart van Sparta Ermelo hebben bij de World Age Group Competition (WAGC) de bronzen medaille gewonnen in de categorie 11-12 jaar.

De bronzen plak bij het synchroonspringen was een bekroning op een succesvolle week voor de Nederlandse delegatie. In Sint-Petersburg werd er namelijk niet alleen brons veroverd, maar werden ook vier finaleplaatsen behaald. Liefst 21 Nederlandse springers kwamen afgelopen week in actie tijdens de wereldkampioenschappen voor jeugd en junioren. Zij hebben zich allemaal goed kunnen meten met de internationale top. Bovendien werd er een grote mate van stabiliteit laten zien door de vele succesvol uitgesprongen oefeningen.

Naast de bronzen plak van Eline Westhuis en Valerie Bosschart sprongen ook Senna van Gelder en Megan Brouwers (Flik-Flak Den Bosch) in de synchroonfinale van de categorie 11-12 jaar. Zij behaalden in die finale een vierde plaats. Cas Westbroek en Guus van den Besselaar eindigden als achtste in de synchroonfinale van de jongens 11-12 jaar.

Zevende

Roel Teillers en Jordy Mol van Triffis Alkmaar zorgden voor de vierde finaleplaats in Rusland: zij eindigden uiteindelijk als zevende in de finale van de categorie 17-21 jaar. Luuk Swinkels en Milco Abrahams (Flik-Flak), die dit jaar nog (J)EK-brons behaalden, eindigden in dezelfde categorie op plek twaalf.

Teillers behaalde in de categorie 17-21 jaar de beste Nederlandse klassering: plek 27. In de categorie 15-16 jaar waren Caitlin van den Heuvel (28e) en Emre Sörman (27e) de beste Nederlandse springers. Tessa en Anke Boeve behaalden in die leeftijdsklasse de 11e plek bij het synchroonspringen, terwijl Emre Sörman en Nard Tieleman de finale op 0,10 punten misten (9e).

Jongste leeftijdsklassen

In de categorie 13-14 jaar was Julia van Ham de beste Nederlandse met een 34e plaats. Ralph van Tilborg was in die klasse de beste springer op plek 64. Van Ham eindigde met Katie Cowles daarnaast op plek 14 bij het synchroonspringen. Cas Westbroek (23e) en Senna van Gelder (28e) waren de beste Nederlandse springers in de categorie 11-12 jaar. Remo Schier kwam tijdens de WAGC in actie op de grote trampoline, maar sprong ook op de dubbelminitrampoline. Op dat onderdeel behaalde hij plek 22.