Vorige
Volgende
Nieuws
4 maart, 15:20 uur

Vijf turners in actie tijdens open EK-kwalificatiemoment

Op zondag 10 maart komen turners Michel Bletterman, Rick Jacobs, Bram Verhofstad, Bram Louwije en Casimir Schmidt in actie tijdens de open EK-kwalificatiewedstrijd in Amsterdam.

Het vijftal werd eerder door bondscoach Bram van Bokhoven al geselecteerd voor de EK-trajectselectie. In die trajectselectie werden ook kernteamturners Epke Zonderland, Frank Rijken en Bart Deurloo opgenomen. Zij komen zondag vanwege uiteenlopende redenen niet in actie in Amsterdam.

Regerend wereldkampioen Zonderland richt zich deze week vooral op de aankomende World Cups in Baku en Doha en laat daarom deelname aan de open EK-kwalificatie schieten. De Fries heeft zijn zinnen overigens wel gezet op EK-deelname. 

Rijken en Deurloo niet naar EK

Ook Bart Deurloo en Frank Rijken hebben zich afgemeld voor de EK-kwalificatie in Amsterdam. De twee turners van O&O Zwijndrecht zullen de Europese kampioenschappen in Polen eveneens overslaan. 

Deurloo turnt de komende periode nog een drietal meerkamp World Cups (Stuttgart, Birmingham, Tokyo). De laatste World Cup in deze reeks - de wereldbeker in Tokyo -vindt plaatst tijdens het eerste weekend van de EK-week. Deurloo zal de EK daarom aan zich voorbij laten gaan. 

Voor Rijken komt het EK te vroeg in het seizoen om een optimale prestatie neer te kunnen zetten. Rijken heeft in overleg met de bondscoach voor een andere opbouw naar het WK - waar Olympische kwalificatie op het spel staat - gekozen. 

De kwalificatiewedstrijd vindt plaats in Topsportcentrum Ookmeer (Dokter Meurerlaan 7, Amsterdam) en gaat om 12:30 uur van start met de warming-up. De wedstrijd zal rond 13:50 van start gaan.