Vorige
Volgende
Nieuws
24 november 2018, 18:39 uur

Vijf medailles voor Nederlandse junioren in Blanc Mesnil

Juniorturnsters Vera Jonker, Lisa van Rozen en Laura de Witt hebben bij een internationaal toernooi in het Franse Blanc Mesnil vijf medailles veroverd.

Het drietal begon het internationale toernooi met een bronzen medaille in de landenwedstrijd. Met een totaal van 96,300 punten moesten de Nederlandse turnsters alleen de teams uit Oekraine (99,200) en Wit-Rusland (97,900) voor zich dulden.

In de individuele meerkamp was Laura de Witt de beste Nederlandse. Na een sterke meerkamp eindigde ze met een score van 47,400 punten op plek zes. De Witt werd gevolgd door Vera Jonker, die met 46,850 punten als zevende eindigde. Lisa van Rozen turnde in Blanc Mesnil vooral sterk op balk en vloer, maar had wat foutjes op sprong en brug. Met 43,550 punten eindigde ze uiteindelijk op plaats twaalf. Valeriia Osipova uit Oekraine was met 50,250 punten de beste meerkampster in Blanc Mesnil.

Op zaterdag veroverden Jonker en De Witt samen nog vier medailles voor Nederland. Jonker greep goud op vloer en brons op sprong, terwijl De Witt de zilveren medaille won aan brug en het brons op vloer greep. Lisa van Rozen had zich geplaatst voor de balkfinale, maar kwam uiteindelijk niet in actie.