Nieuws
22 oktober 2017, 19:55 uur

Vier mooie finales voor Nederland op laatste dag EK Acrobatische Gymnastiek

© KNGU/Emil Buijs

Vandaag stonden op de laatste dag van het Europese Kampioenschap Acrobatische Gymnastiek weer vier finales met Nederlandse teams op de planning.

Het junioren damestrio Mare Blaam, Famke van Wieren en Lisanne Hulder werden keurig zevende in de individuele Balance finale.

Daarnaast was het heel spannend in de individuele Dynamic finale voor het junioren gemengde paar Stein Briggen en Britney Bordewijk. Een bronzen medaille leek binnen bereik en uiteindelijk behaalden ze met een zeer klein verschil in de scores een mooie vijfde plaats.

Ook voor het senioren damespaar Nicole Eykelenboom en Djenti Verbrugge is het EK nu echt afgelopen. In de laatste individuele Balance finale behaalde zij zeer knap een vierde plaats.

Een geweldige afsluiting van de individuele Dynamic finale voor de senioren met het dames trio’s Mariska van de Water, Pleunie van Mook en Fem van Os namens Nederland. Met een zesde plaats in de Dynamic finale en een vierde plaats overall bij dit Europees Kampioenschap kijkt het dames trio trots terug op hun toernooi.

Emil Buijs, delegatieleider van Nederland, kijkt tevreden terug op het toernooi: "Ik ben trots op de Nederlandse Acrogym delegatie. De verwachtingen waren hoog, de resultaten nog beter."

Alle volledige uitslagen zijn te vinden op GYMTV.online