Vorige
Volgende
 
Nieuws
29 juni 2017, 15:54 uur

Vera van Pol, lid van het Olympisch dames turnteam 2016, vervolgt haar loopbaan in Heerenveen

Olympische turnster Vera van Pol (23) maakt de overstap van Turnz Amsterdam naar Topsport Noord in Heerenveen

Zij blijft uitkomen voor TurnZ, maar zal de dagelijkse trainingen bij het KNGU programma op het CTO Heerenveen volgen.
Vera begon haar turncarrière bij Flik Flak Den Bosch. Als beginnende seniorturnster stapte zij over naar TurnZ in Amsterdam, waar zij zich onder begeleiding van Claudia Werkhoven en Wolther Kooistra ontwikkelde tot een vaste waarde in het Nederlandse damesteam. Ze nam o.a. deel aan de WK’s in 2014 en 2015 en de Olympische spelen van 2016 in Rio de Janeiro (BRA).

Voor de verdere doorontwikkeling van Vera is het van belang dat zij kan werken met geroutineerde senioren, die zich voorbereiden richting Tokio 2020. Een nieuwe prikkel in een passende groep kan zij vinden bij het CTO Heerenveen, waar zij kan trainen onder leiding van Vincent Wevers, samen met Lieke en Sanne Wevers en Céline van Gerner, die alle drie lid waren van het historische Olympische team van 2016.

Vera: "In Amsterdam heb ik heel veel geleerd en ik bedank Wolther en Claudia voor de begeleiding in de afgelopen jaren. Ik ben blij met hun volledige ondersteuning in deze keuze. Al mijn dromen zijn uitgekomen en ik ga een volgende uitdaging aan.”

Van 19 t/m 23 augustus a.s. neemt Vera deel aan de Universiade in Taipei. Dit team wordt begeleid door TurnZ trainsters Claudia Werkhoven en Sarah Klouwer.

Dit nieuwsbericht komt terug in:

Turnen Turnen Dames Topsport