Vorige
Volgende
Nieuws
18 februari, 09:22 uur

Van Pol mist EK, maar WK niet in gevaar

Turnster Vera van Pol kan door een blessure aan haar linkervoet niet in actie komen bij de EK turnen in Polen. Uit onderzoek bleek onlangs dat Van Pol kampt met een stressbreuk in haar voet. De Oranjeturnster zal binnenkort worden geopereerd.

Hierdoor zal Van Pol de EK overslaan. “Een operatie is de enige optie om goed te kunnen herstellen. Natuurlijk is het jammer dat ik de EK moet missen, maar de WK is het belangrijkste toernooi van dit jaar. Dat komt door een snelle operatie hopelijk niet in gevaar,” vertelt Van Pol.

Toch kwam het nieuws over de operatie voor Van Pol onverwachts. “Ik dacht dat mijn voet overbelast of geïrriteerd zou zijn. Normaal heb ik nooit last van mijn linkervoet. Nu was dat wel wat erger. Daarom nam ik ook bewust wat rust wat springen betreft. Maar toen ik weer een beginnetje wilde maken met opbouwen had ik opnieuw weer veel pijn.”

Uiteindelijk werd daarom besloten om nader onderzoek te doen met een foto en een MRI. “Ik had niet verwacht dat dit de uitkomst zou zijn. Vooral ook niet omdat er niets te zien was aan mijn voet. Hij was niet dik of blauw. Al had ik wel ontzettend veel pijn. Natuurlijk is het fijn dat ik nu weet waar ik aan toe ben en hoe het probleem verholpen kan worden,” aldus Van Pol.

De hersteltijd na de operatie zal maximaal drie maanden in beslag nemen.