Vorige
Volgende
Nieuws
5 februari, 07:35 uur

Van Meldert in dienst bij KNGU als trainer Turnen Heren NTC Hoofddorp

Dirk Van Meldert (53) treedt per 15 februari in dienst als trainer/coach bij het KNGU-topsportprogramma Herenturnen op het Nationaal Trainingscentrum (NTC) te Hoofddorp.

Van Meldert wordt toegevoegd aan de Technische staf van Bondscoach Bram van Bokhoven en zal primair worden belast met de coördinatie en uitvoering van het programma Herenturnen in Hoofddorp. Daarnaast zal hij een bijdrage leveren aan de nationale trajecten in voorbereiding op grote internationale juniorenevenementen.

Van Meldert gaat full-time aan de slag in Hoofddorp. Hij was al sinds april 2018 betrokken bij de talentgroep van het herenprogramma in Hoofddorp, naast zijn functie als nationaal trainer damesturnen in Oostenrijk. Tot 2014 was Van Meldert in dienst t.b.v. het programma Turnen Heren bij de Gymnastiek Federatie Vlaanderen/Koninklijke Belgische Turnbond in verschillende functies. Ook heeft hij veel ervaring met begeleiden van sporters op grote toernooien, waaronder de Olympische Spelen, WK’s , EK’s, de EYOF en de Youth Olympic Games.     

Bondscoach Bram van Bokhoven ziet Dirk Van Meldert als een goede aanwinst in het team van coaches om de ambities met betrekking tot het niveau van het Nederlandse turnen (jongens/heren) richting de toekomstige Olympische Spelen in Tokyo en verder mogelijk te maken. "Dirk is een waardevolle aanvulling van het coachesteam. Ik ben ervan overtuigd dat Dirk met zijn rijke ervaring een bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van onze turntalenten. Hiermee realiseren we de wens om op alle trainingscentra een volwaardig coachesteam te laten functioneren.”

Dirk Van Meldert zal in nauwe samenwerking met de clubcoaches van SV Pax Haarlemmermeer het programma Turnen Heren in Hoofddorp vorm geven en uitvoeren. Van Meldert: “Ik heb erg veel zin om in deze functie en dit team aan de slag te gaan. Samen kunnen we de komende jaren het niveau herenturnen op een nog hoger plan brengen.”