Nieuws
13 oktober 2018, 15:31 uur

Turners tweede tijdens laatste interland in aanloop naar WK

Turners Michel Bletterman, Bart Deurloo, Bram Louwije, Frank Rijken, Casimir Schmidt en Bram Verhofstad zijn tijdens de laatste interlandwedstrijd op weg naar de WK op de tweede plaats geëindigd achter Zwitserland. De ploeg van bondscoach Bram van Bokhoven kwam tot een totaal van 248,667 punten. De Zwitsers turnden 250,665 punten bij elkaar.

De ploeg van bondscoach Bram van Bokhoven kwam tot een totaal van 248,667 punten. De Zwitsers turnden 250,665 punten bij elkaar voor het goud. 

Tijdens de EK in Glasgow turnde de Zwitserse ploeg nog in de landenfinale waarin ze de vijfde plaats wisten te behalen. "We zijn daarom ook zeker blij met de aansluiting en gaan met een goed gevoel richting Doha," zei bondscoach Bram van Bokhoven achteraf. 

In Hoofddorp zette de ploeg van Van Bokhoven een gedegen wedstrijd neer. Op voltige behaalde de Nederlandse ploeg zelfs de hoogste teamscore (42,467).

Individueel was het Pablo Braegger uit Zwitserland die met 82,099 punten de overwinning naar zich toe trok. Bram Louwije was met 80,867 punten de beste Nederlander. Hij eindigde op plek vier. 

Epke Zonderland was wegens privé omstandigheden afwezig tijdens de interland in Hoofddorp. 

Op 18 oktober vertrekt Van Bokhoven met de Nederlandse ploeg naar de WK in Doha.