Nieuws
9 augustus 2018, 19:28 uur

Turners negende in Glasgow, alleen Zonderland naar finale

Turners Bart Deurloo, Casimir Schmidt, Frank Rijken, Bram Verhofstad en Epke Zonderland zijn bij de EK turnen op de negende plek geëindigd met een puntentotaal van 239.393 punten. Daarmee liepen ze de teamfinale mis.

Turners Bart Deurloo, Casimir Schmidt, Frank Rijken, Bram Verhofstad en Epke Zonderland zijn bij de EK turnen op de negende plek geëindigd met een puntentotaal van 239.393 punten. Daarmee liepen ze de teamfinale mis. 

In Schotland was het de Russische ploeg die zich met 259.427 punten ruimschoots als eerste plaatste. De ploeg van Bram van Bokhoven turnde vooral aan rekstok en op sprong sterk, maar op de onderdelen ringen en brug lieten ze punten liggen. Daardoor zat de ploeg van Van Bokhoven tot het einde in spanning.

Uiteindelijk wisten acht ploegen in de laatste subdivisie hun score te overtreffen. “We hebben kostbare punten laten liggen,” zei Van Bokhoven achteraf. 

Individueel wist alleen Epke Zonderland zich met 14.333 punten van een finaleplaats te verzekeren. Hij eindigde aan rekstok als eerste. Bart Deurloo eindigde met 13,500 punten buiten de finale (elfde en derde reserve). Frank Frank Rijken eindigde met 14.366 punten als elfde (tweede reserve) aan brug. 

De toestelfinales vinden plaats op zondag 12 augustus.