Nieuws
18 mei, 13:57 uur

Turners en turnsters maken zich klaar voor Nederlandse kampioenschappen

De Nederlandse turners en turnsters zijn al volop bezig met de voorbereidingen op de Nederlandse Kampioenschappen van 23 en 24 juni in Ahoy.

Dit is een belangrijk evenement in de aanloop naar de Europese Kampioenschappen turnen voor junioren en senioren in de maand augustus in Glasgow. Voor de mannen is dit de eerste kwalificatiewedstrijd en bij de dames is de NK een zogenaamde instroomwedstrijd. Vóór de NK wordt nog deelgenomen aan een aantal wereldbekerwedstrijden.

Osijek

Van 24 mei t/m 27 mei vindt in Osijek (CRO) de ‘Osijek Challenge Cup’ plaats waar  Yuri van Gelder in actie komt in de ringen. De kwalificatie van de ringen is op vrijdag 25 mei en op zondag 27 mei de toestelfinale. Sanne Wevers heeft zich wegens een lichte blessure afgemeld voor deze wedstrijd. Sanne bereidt zich nu volledig voor op de Nederlandse Kampioenschappen en de EK in Glasgow. Meer informatie over de wedstrijd in Osijek is te vinden op deze site.

 

Koper

Vijf Nederlandse turners zullen van 31 mei t/m 3 juni deelnemen aan de World Challenge Cup in het Sloveense Koper. Michel Bletterman, Bart Deurloo, Bram Louwije, Bram Verhofstad en Epke Zonderland zullen Nederland vertegenwoordigen tijdens deze wedstrijd. Michel wordt ingezet op ringen en brug, Bart op vloer, voltige, ringen, sprong en rek, Bram Louwije op voltige en brug, Bram Verhofstad op vloer en sprong en Epke op rek.
Namens Nederland komt turnster Céline van Gerner in actie op brug en balk. Eythora Thorsdottir heeft zich afgemeld voor deze wedstrijd. Eythora is nog niet volledig wedstrijdfit en bereid zich nu volledig voor op de Nederlandse Kampioenschappen en de EK in Glasgow.

Meer informatie over de wedstrijd in Koper is te vinden op deze site

 

Nederlandse Kampioenschappen

Op 23 en 24 juni vieren we de gymsport met hét grote, centrale finaleweekend in Rotterdam Ahoy. Finales in maar liefst 9 disciplines van de gymsport en met ruim 5000 deelnemers. Op hét sportpodium van Nederland halen de beste gym-, turn-, spring-, en danstalenten alles uit zichzelf voor het nationale eremetaal. Daarnaast strijden onze nationale turnselecties ook nog voor een plekje in het team dat Nederland mag vertegenwoordigen op de Europese Kampioenschappen.

Tickets voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ahoy zijn te bestellen via deze link.