Vorige
Volgende
Nieuws
29 oktober 2018, 13:53 uur

Turners achtste in landenfinale WK

Turners Bart Deurloo, Bram Louwije, Frank Rijken, Casimir Schmidt en Epke Zonderland hebben de achtste plaats behaald in de teamfinale van de WK turnen in Doha.

In Qatar turnde het vijftal naar een teamtotaal van 240.660 punten. De Nederlandse ploeg was vooral sterk op de onderdelen sprong, brug en rekstok. 

De achtste plaats bij de WK geldt als beste WK-resultaat ooit voor de Nederlandse turners. Nooit eerder wist een Nederlandse herenploeg de landenfinale bij een WK te bereiken. 

Het goud in de landenwedstrijd ging uit uiteindelijk naar de Chinese ploeg (256.634), die maar nipt won van de Russische ploeg (256.585). De beslissing in de landenwedstrijd viel pas op het allerlaatsste toestel rekstok. Het brons ging uiteindelijk naar Japan (253.744). 

De volgende WK-finale met Nederlandse inbreng vindt op donderdag 1 november plaats. Naomi Visser komt dan in actie tijdens de meerkampfinale van de dames. 

Op zaterdag 3 november turnen Sanne Wevers en Epke Zonderland tijdens de toestelfinales op respectievelijk balk en rekstok.