Vorige
Volgende
Nieuws
11 januari, 13:34 uur

Trampolinespringster Tara Fokké beëindigt haar topsportcarrière

Jan de Koning Tara Fokké & Carlijn Blekkink
Carlijn Blekkink & Tara Fokke © Jan de Koning
World Cup Belgie Tara Fokké
Prijsuitreiking Loule Tara Fokké
Tara Fokké en Kirsten Boersma © KNGU/Thomas Schreyer
World Cup Oostende Tara Fokké
World Cup Oostende Tara Fokké
Tara Fokké (links) en Kirsten Boersma
Tara Fokké en Kirsten Boersma in actie in Loule
Tara Fokké
Tara Fokké rechts en Kirsten Boersma
Tara Fokké keuze mhg 14 1
Tara Verplichte, mhg 3 1
Tara + Kirsten WC Finale
Tara Fokké en Kirsten Synchroon
Tara Fokké en Kirsten Boersma Synchroon

Tara Fokké heeft besloten te stoppen met haar topsportcarrière trampolinespingen. De afgelopen jaren heeft Tara zich volledig ingezet voor het trampolinespringen op het hoogste niveau.

Tara is in haar carrière internationaal succesvol geweest. Zo heeft Tara onder andere meerdere World Cup wedstrijden gesprongen. Hierbij behaalde zij meerdere bronzen medailles en in 2010 won Tara samen met Kirsten Boersma de World Cup in Loulé. Ook sprong Tara meerdere finales en behaalde medailles op diverse Nederlandse-, Europese- en Wereld Kampioenschappen.

Naast alle wedstrijdgerelateerde onderdelen, kwam Tara met het trampolinespringen ook in aanraking met de showbizz. In 2014 ging Tara samen met haar vriend en oud-springer Jeroen Kaslander op Wereldtournee met DJ Armin van Buuren om zijn show te ondersteunen met spectaculaire sprongen.

In 2017 behaalde Tara samen met Carlijn Blekkink op de World Games een bronzen medaille. Deze derde plek op de Olympische Spelen voor niet-olympische disciplines was een enorm hoogtepunt.

Tara sloot het jaar in stijl af met een optreden op het sportshowspektakel A touch of Gold in de Ziggo Dome.

Voor Tara is nu het moment om een punt achter haar topsportcarrière te zetten. ‘Ik kijk terug op hele mooie jaren, waarin ik werd begeleid door mijn trainer, coach en vriend Lennard Villafuerte, die ik oneindig dankbaar ben,’ aldus Tara. ‘Ik heb ups en downs gekend, maar het belangrijkste is dat ik heb genoten van het springen, de wedstrijden, mijn (internationale) sportvrienden en de mooie behaalde resultaten. Ik heb zoveel mooie en bijzondere herinneringen die ik meeneem in de rest van mijn leven.’

In 2017 heeft Tara haar HBO diploma Ergotherapie behaald en is direct aan de slag gegaan met haar maatschappelijke carrière. Tara stopt met topsport, maar zal nog wel actief blijven binnen de trampolinesport. ‘De sport heeft een plek in mijn hart en die laat ik dan ook niet in de steek. Als coach blijf ik jonge talenten trainen en voor shows en evenementen blijf ik in shape.’