Nieuws
18 augustus, 11:51 uur

Trampolinespringer Demmers neemt afscheid

Trampolinespringer Jimmy Demmers heeft besloten om te stoppen met trampolinespringen. De 25-jarige springer van TV Triffis Alkmaar kampte de afgelopen maanden met motivatieproblemen en angst.

“Op weg naar EK kwalificatie in april merkte ik, anders dan anders, dat de motivatie ontbrak. De kwalificatie liet mij koud en dat was een onwerkelijk gevoel”, vertelt Demmers, die in 2016 wel in actie kwam bij de EK. 

Hij deed nog wel mee aan de kwalificatiewedstrijden, maar de EK liep Demmers mis. “Langzamerhand kreeg ik ook een verhoogd bewustzijn van de risico’s van de sport, waardoor het onbevangen gevoel van springen en vliegen er voor mij niet meer in zat. Beetje bij beetje veranderde het plezier in trampolinespringen in angst. Dat zorgde ervoor dat ik voorzichtiger ging springen,” vertelt hij. 

Toch wist Demmers het nog een aantal maanden vol te houden, met de NK en een internationale wedstrijd in Portugal als uiteindelijke eindstop. “Het plezier in het zweven, de kwaliteit in combinaties en je mede-sporters die als familie voelen, konden mij nog een tijd motiveren.” 

Bij de NK in juni greep Demmers nog goud bij het synchroonspringen samen met clubgenoot Roel Teillers en zilver individueel achter Teillers. “Achteraf gezien was dat de mooiste manier om het stokje over te dragen.” 

Na de NK en het behalen van een finaleplek bij een internationaal toernooi in Portugal, hakte Demmers de knoop door. “Ik kijk terug op de prachtige tijd die ik heb gehad als trampolinespringer. Als meervoudig Nederlands kampioen (individueel in 2017, 2016 en 2013) heb ik kunnen proeven van de Europese- en wereldtop tijdens verschillende internationale toernooien. Dat is iets om trots op te zijn." 

Demmers zal ondanks zijn afscheid hoe dan ook betrokken blijven binnen de trampolinewereld. “Deze vette sport zal me namelijk altijd blijven boeien," besluit hij. 

Foto (boven): Jimmy Demmers (links) en Roel Teillers (rechts). © Sven Mooij