Vorige
Volgende
 
Nieuws
17 juni 2017, 19:13 uur

Trampolinepaar Carlijn en Tara plaatsen zich voor World Games in Polen

Carlijn Blekkink & Tara Fokke © Jan de Koning

Tijdens de laatste kwalificatiewedstrijd op het NK in Ahoy hebben Carlijn Blekkink en Tara Fokké zich geplaatst voor de World Games 2017 in Polen.

Gerekend over twee kwalificatiewedstrijden hadden zij de hoogste totaalscore. Bovendien waren de trampolinespringsters van Flik Flak Den Bosch bij de laatste kwalificatie in Ahoy ook het beste paar met een eindscore van 86,725.

Van 20 t/m 30  juli vinden in Polen de World Games plaats. De World Games vinden in de Poolse stad Wrocław voor de tiende keer plaats. Het multisportevenement geldt als de Olympische Spelen voor niet-olympische sportdisciplines. Carlijn en Tara mogen Nederland vertegenwoordigen tijdens deze World Games.

'Ondanks wat tegenslag tijdens het kwalificatietraject, hebben we ons sterk kunnen houden. We zijn koel gebleven ondanks de druk die op de kwalificatiewedstrijd stond. We wisten dat we het konden en moesten dat vandaag op het juiste moment laten zien. We kwamen met één doel vandaag en dat is helemaal geslaagd', aldus Carlijn Blekkink

Aanstaande woensdag, 21 juni, is op Papendal de presentatie van alle sporters die Nederland vertegenwoordigen op de World Games. Nederland heeft zich geplaatst voor veertien verschillende sporten, waaronder biljard, bowlen en wakeboaden.

Dit nieuwsbericht komt terug in:

Springen Trampolinespringen Topsport