Vorige
Volgende
Nieuws
31 januari 2018, 14:21 uur

Traject Turnen Heren Tokyo 2020 van start

De KNGU heeft de selectieprocedure vastgesteld waarlangs de selectie voor de EK dit jaar zal verlopen.

De Europese Kampioenschappen turnen, die in augustus dit jaar in Glasgow plaatsvinden, is het eerste grote en belangrijke evenement op weg naar de Olympische Zomerspelen in Tokyo 2020. Hoewel de uiteindelijke aanwijzing in week 27 bekendgemaakt zal worden, start de procedure aankomende zaterdag met een ‘Nationale Test’ op basis waarvan de bondscoach zijn voorlopige EK-trajectselectie samenstelt. 

In 2017 konden de turners zich op de EK en WK nog volledig op hun individuele prestatie richten; vanaf 2018 staan alle voorbereidingen en toernooien in het teken van de teamprestatie in de opbouw naar teamkwalificatie voor de Olympische Zomerspelen van 2020.

De bondscoach zal na de test eveneens de Oranjeselecties aanwijzen. Dan gaat het onder meer om de selectie van 8 turners die het voorbereidingstraject voor de teamevenementen 2018-2020 ingaan, het zogenaamde Kernteam Tokyo (KTT). Bij de keuze van deze groep van 8 turners zal er nadrukkelijk gekeken worden naar de inpasbaarheid binnen het team in aanloop naar Tokyo 2020. De leden van dit Kernteam krijgen prioriteit in het trainings- en wedstrijdprogramma en NOC*NSF-statussen.

Aan het eind van het jaar is er de gelegenheid voor turners die nu (nog) niet worden aangewezen, zich alsnog in het Kernteam te turnen. 

Het Kernteam Tokyo zal in week 6 gepubliceerd worden. De selectieprocedure voor de EK 2018 en het selectiereglement 2018 zijn hier terug te vinden.