Vorige
Volgende
 
Nieuws
21 december 2016, 21:41 uur

Sanne Wevers Sportvrouw van het jaar

© Jan de Koning

Turnster Sanne Wevers is op het NOS | NOC*NSF Sportgala verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. De Jaap Eden-trofee werd vanavond uitgereikt door tv-presentator Matthijs van Nieuwkerk.

Haar historische prestatie om als eerste turnster ooit een individuele medaille te behalen op de Olympische Spelen wordt beloond met deze mooie sportprijs.
"Wauw! Dit is echt fantastisch", vertelde Wevers in haar bedankwoordje. "In Rio de Janeiro heb ik mijn droom waar kunnen maken. Ik wil vooral mijn trainer en vader Vincent bedanken, ik ben heel blij dat ik met jou de mooiste route uit mijn leven heb kunnen bewandelen."

Sanne was samen met wielrenster Anna van der Breggen, zwemster Sharon van Rouwendaal, zeilster Marit Bouwmeester, baanwielrenster Elis Ligtlee en atlete Dafne Schippers genomineerd in de categorie Sportvrouw van het jaar. 

Coach van het jaar
Naast de titel van Sanne is er nog een titel naar de turnsport op het sportgala. Vincent Wevers is  verkozen tot Coach van het Jaar. De turncoach, die zijn pupil en dochter Sanne olympisch kampioen op de balk zag worden in Rio, kreeg de prijs uit handen van oud-bokser Lucia Rijker tijdens het Sportgala in Amsterdam.

Naast Vincent waren ook coach Giovanni Guidetti (volleybal) en Marcel Wouda (openwaterzwemmen) genomineerd voor deze prijs.

Sporttalent van het jaar
Eythora Thorsdottir wint als klap op de vuurpijl de titel Sporttalent van het jaar.  

De KNGU is super trots op dit bijzondere sportjaar met fantastische prestaties. De trofee's maken het jaar helemaal af! 


 

Dit nieuwsbericht komt terug in:

Turnen Turnen Dames Topsport