Vorige
Volgende
Nieuws
5 augustus 2018, 19:14 uur

Sanne Wevers grijpt EK-goud op balk

Sanne Wevers heeft bij de EK turnen in Glasgow goud gewonnen op het onderdeel balk. Wevers kwam in de SSE Hydro Arena tot een score van 13,900 punten.

Met dat totaal bleef ze de Belgische Nina Derwael (13,600) en de France Marine Boyer (13,166) voor. Het is de eerste Europese titel voor Wevers. “Ik kan het nog steeds niet beschrijven, dit is echt geweldig. Ik had een goede, foutloze oefening, maar natuurlijk was het daarna gewoon afwachten tot het einde,” zei Wevers achteraf.

Uiteindelijk scoorde er geen enkele turnster hoger dan Wevers. “Het is een harde weg geweest naar dit EK. Ik moest me echt weer focussen, de obsessie weer vinden. Maar dat is me gelukt en vandaag kwam het er gelukkig allemaal uit.”

Céline van Gerner behaalde in de vloerfinale de vierde plaats met een score van 13.300 punten. In die finale was de Franse Melanie de Jesus dos Santos uiteindelijk de beste (13,766). “Vierde is een zure plek, maar het was echt maximaal. Ik had niets te verliezen. Ik heb het gewoon supergoed gedaan, mijn E-score was echt maximaal,” zei ze achteraf. In de finale was Van Gerner een opvallende verschijning. "Mijn oefening is gebaseerd op de musical Cats en we wilden all-out gaan. Vandaar dat ik mijn haar en make-up precies zo had gedaan waardoor het op een kat zou lijken. Het was een once-in-a lifetime experience en ik ben heel benieuwd naar alle reacties," aldus Van Gerner.

Tisha Volleman eindigde met een gemiddelde score van 13.799 punten uiteindelijk op de zevende plaats. Het goud ging naar de Hongaarse Boglarka Devai met 14,349 punten. 

Bij de junioren was er een zevende plaats voor Sara van Disseldorp op vloer (12,666). Het goud in die finale ging naar de Roemeense Iona Stanciulescu (13,433).

Astrid de Zeeuw eindigde in de JEK-finale op de achtste plaats met 9,900 punten. De Russische Ksenia Klimenko greep met 14,333 punten het goud.