Vorige
Volgende
Nieuws
18 juni 2017, 10:18 uur

Sanne Wevers benoemd tot erelid KNGU

© KNGU/Ellen van den Doel

Tijdens het NK Fantastic Gymnastics in Rotterdam Ahoy is Sanne Wevers benoemd tot erelid van de KNGU.

De prijs is namens de Bondsraad en het Bondsbestuur van de KNGU uitgereikt door Monique Kempff, voorzitter van de KNGU.

Monique prijst Sanne voor haar prachtige prestatie tijdens de Olympische Spelen in Rio, haar discipline voor de turnsport, tijdens trainingen en wedstrijden. ‘Ik kan maar niet uitgepraat raken over jou als mens Sanne, als jonge vrouw en als sportvrouw van het jaar’, aldus Monique Kempff. 

Ook Epke Zonderland wachtte een mooie verrassing tijdens het Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam. Epke heeft de Flatow medaille in ontvangst mogen nemen namens de KNGU en de Duitse turnbond. De Flatow medaille wordt aan sporters uit de turnwereld uitgereikt die een bijzondere prestatie hebben verricht in het bijzonder vanwege hun integriteit en voorbeeldgedrag.

Duitse collega turner Fabian Hambuchen mocht de prijs eerder in ontvangst nemen. De Duitse bond overhandigt de medaille nu ook aan Epke vanwege zijn bijzondere band met Fabian en zijn voorbeeldgedrag in de sport in al haar facetten.

Monique Kempff overhandigde de medaille aan Epke: ‘Het is een zeer eervolle medaille en ik vind het een eer dat de KNGU deze aan jou mag overhandigen. Jij bent de eerste niet-Duitse sporter die dit eremetaal ontvangt, je bent bescheiden en daar mag je erg trots op zijn.'