Vorige
Volgende
Nieuws
22 juni 2017, 14:30 uur

Sanne Wevers ambassadeur Jeugdsportfonds Nederland

WK Turnen Antwerpen 2013 Sanne Wevers op Balk - WK Turnen 2013 © KNGU / Jan de Koning
Sanne Wevers 2014 © KNGU/Danielle Kuikman
Sanne Wevers (NED) BB TQ - 2010 Worlds
Sanne Wevers (NED) @ Balance Beam WC Osijek 2013
Wevers Sanne NED BB qual 2013 Worlds

Sanne Wevers, Nederlandse topturnster en gouden medaillewinnares op de balk tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro 2016, gaat zich als ambassadeur inzetten voor het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds betaalt, voor kinderen en jongeren die opgroeien in gezinnen die het financieel krap hebben, de contributie van de sportvereniging en sportattributen. In 2016 heeft het Jeugdsportfonds 49.466 kinderen een sportkans gegeven.

Op 6-jarige leeftijd is Sanne, samen met haar tweelingzus Lieke, begonnen met turnen in Oldenzaal. Ze zijn nu allebei lid van Topsport Noord in Heerenveen. Het turnen is voor het gezin Wevers echt een familieaangelegenheid, omdat de zusjes altijd zijn getraind door hun vader, Vincent Wevers. De internationale doorbraak voor Sanne kwam in 2008, want bij een wereldbekerwedstrijd in Glasgow won zij goud op brug en balk. Tijdens het WK turnen van 2010 turnde Sanne als eerste turnster een dubbele pirouette met gestrekt geheven been. Deze geldt sindsdien als de ‘Wevers Pirouette’. In 2015 won Sanne brons op brug bij de Europese Kampioenschappen en later dat jaar zilver op balk bij de Wereld Kampioenschappen. Historisch is haar prestatie tijdens de Olympische Spelen 2016, waar ze de gouden medaille op balk won.

Sanne heeft zelf sportkansen gekregen, daarom zet ze zich in als ambassadeur van het Jeugdsportfonds: ”Ik heb sinds de Spelen in Rio veel aanvragen gekregen om me te verbinden aan goede doelen, maar om eerlijk te zijn: ik wilde een organisatie die bijdraagt aan iets positiefs. Dat doet het Jeugdsportfonds in mijn ogen. Sport opent namelijk deuren voor de toekomst van een kind. Er zitten zoveel goede levenslessen voor kinderen in sport. En vooral het besef dat je het niet alleen kan, maar ook niet alleen hoeft.”

Het Jeugdsportfonds is er trots op dat een topsporter als Sanne zich bewust is van haar voorbeeldfunctie en het belangrijk vindt om zich in te zetten om het Jeugdsportfonds te helpen sportkansen mogelijk te maken voor alle kinderen in Nederland.

Over Jeugdsportfonds

Samen kunnen sporten is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, zowel op het fysieke, mentale als sociale vlak. Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en/of benodigde sportattributen. Om een kind een jaar lang te laten sporten is € 250,- nodig. Aanvragen kunnen alleen gedaan worden door intermediairs (o.a. jeugdhulpverleners, leerkrachten, maatschappelijk werk), niet door ouders zelf. Het geld wordt rechtstreeks overgemaakt naar de sportvereniging.