Vorige
Volgende
 
Nieuws
17 april 2017, 21:43 uur

Podiumtraining turnen heren Cluj-Napoca

Podiumtraining Cluj-Napoca © KNGU

Afgelopen zaterdag kwam de totale Nederlandse ploeg aan in de Roemeense stad Cluj-Napoca voor de Europese Kampioenschappen Turnen. De eerste twee dagen zijn gebruikt om te trainen en vandaag stond de podiumtraining op het programma voor de mannen.

De wedstrijd vindt plaats in drie subdivisies, de podiumtraining is een generale repetitie van de wedstrijd. De Nederlandse mannen zijn ingedeeld in de tweede en derde subdivisie. In de tweede subdivisie kwamen vandaag Casimir Schmidt en Michel Bletterman in actie. Casimir en Michel, die allebei een meerkamp turnen, hebben een sterkte podiumtraining afgerond. "Laten we deze lijn vooral doorzetten richting de kwalificaties", aldus Casimir Schmidt.

Tijdens de derde subdivisie werd er een meerkamp geturnd door Bart Deurloo. Anthony van Assche kwam in actie aan de ringen en op brug. Hij is niet helemaal tevreden over deze eerste serieuze test van deze week. “Mijn oefeningen gingen vandaag helaas niet helemaal zoals gepland, woensdag tijdens de wedstrijd ga ik er helemaal voor”. Bram Verhofstad turnde een mooie oefening op vloer en Boudewijn de Vries kwam naar tevredenheid in actie op voltige en rek.

Bondscoach Bram van Bokhoven is tevreden over de podiumtraining: “Het is een goede hal, prima toestellen en we hebben een zinvolle testronde gehad. We zijn klaar voor de kwalificaties”.

Woensdag staan de kwalificaties voor de heren op de planning. Om 13:00 uur (Nederlandse tijd) starten Casimir Schmidt en Michel Bletterman in de tweede subdivisie.  De mannen starten op het onderdeel sprong. Casimir doet twee sprongen waarmee hij zich probeert te kwalificeren voor de toestelfinale op dit onderdeel. De beste acht turners met twee sprongen kwalificeren zich voor deze finale, die op zondag gehouden wordt. In de derde subdivisie komen daarna Bart Deurloo, Anthony van Assche, Boudewijn de Vries en Bram Verhofstad op hun toestellen aan start. De Nederlandse turners starten in de derde subdivisie  aan de ringen, subdivisie 3 start om 17:00 uur Nederlandse tijd.

In een veld van totaal 168 mannen mogen onze Nederlandse turners proberen om een plek te bemachtigen voor de meerkampfinale van vrijdag 21 april en/of de toestelfinales op zaterdag 22 en zondag 23 april. Voor de meerkamp finale kunnen zich 24 meerkampers plaatsen, met een maximum van twee per land. De toestelfinales zijn te bereiken voor de beste acht turners per toestel, ook met een maximum van twee per land.

Dinsdag komen de dames voor het eerst in actie in de Sala Polivalenta in Cluj-Napoca voor hun podiumtraining. De dames komen uit in de tweede en derde subdivisie en starten in beide divisies op sprong. In het Roemeense turnland worden alle podiumtrainingen live uitgezonden op de lokale televisie.

 

Hieronder voor de volledigheid het volledige schema van de komende dagen. Let op dit zijn Nederlandse tijden, lokale tijd is een uur later.

Wo 19 april - 13.00 / 15.00 Kwalificatie Heren sub 2

Wo 19 april - 17.00 / 19.40 Kwalificatie Heren sub 3

Do 20 april  - 12.30 / 14.30 Kwalificatie Dames sub 2

Do 20 april - 15.00 / 17.00 Kwalificatie Dames sub 3

Vr 21 april - 12.00 / 14.45 Meerkamp finale Heren

Vr 21 april - 16.30 / 18.30 Meerkamp finale Dames

Za 22 april - 12.30 / 15.30 Toestelfinales Heren (FX,VT,SR) Dames (VT,UB)

Zo 23 april - 12.30 / 15.30 Toestelfinales Heren (VT,PB,HB) Dames (BB,FX)

Dit nieuwsbericht komt terug in:

Turnen Turnen Heren Topsport