Vorige
Volgende
   
Nieuws
24 mei 2017, 20:38 uur

NK Turnen 2017

Turnen dames en heren

Op 17 en 18 juni 2017 vindt het NK Turnen in Ahoy Rotterdam plaats. Naast het NK voor de Eredivisie Jeugd, Junioren en Senioren zijn ook enkele extra wedstrijden voorzien voor zowel Turnen Heren als Turnen Dames. Deze wedstrijden worden gehouden in Hal 1 van het Ahoy Complex.

Turnen dames
Op zaterdag vindt het bondskampioenschap meerkamp voor de Pupil 1, Pupil 2 en Jeugd N1 plaats. Tevens wordt ook dit jaar de district-team-wedstrijd georganiseerd, waarin de vijf beste turnsters per district in een team het tegen elkaar opnemen.

Verder wordt ook dit jaar de Ahoy Cup georganiseerd. De beste 10 turnsters van de meerkampfinale van de 2e divisie senioren, 1e divisie junioren en senioren strijden tegen elkaar voor de eer. Tevens kunnen de beste 6 turnsters zich plaatsen voor de toestelfinales op zondag. Zij mogen op zondag aantreden in het sportpaleis voor de  toestelfinales.

Als laatste wordt op zondag het bondskampioenschap per toestel voor de Pupil 1, Pupil 2 en Jeugd N1 georganiseerd.

Turnen heren
Op zaterdag wordt voor het eerst de Ahoy Cup voor keuze oefenstof geturnd in twee niveaus. De beste zes turners van de finale in de categorie 1e divisie senior, 2e divisie senior en 1e divisie junior II strijden tegen elkaar om de Ahoy Cup niveau 3. Daarnaast strijden de beste zes turners van de finale in de categorie 1e divisie Junior I, 2e divisie Junior II en 3e divisie senior tegen elkaar om de Ahoy Cup niveau 5.

Op zondag wordt ook voor het eerst de Ahoy Cup voor voorgeschreven oefenstof geturnd in twee niveaus. De beste zes turners in de finale in de categorie Talentendivisie instap, 1e divisie pupil en 2e divisie pupil strijden tegen elkaar om de Ahoy Cup niveau 7. Daarnaast strijden de beste zes turners van de finale in de categorie 1e divisie instap, 2e divisie instap en 3e divisie pupil tegen elkaar om de Ahoy Cup niveau 9.

Tot slot
Voor alle categorieën worden op vrijdag 16 juni 2017 podiumtrainingen georganiseerd. Tevens moeten op vrijdag de accreditaties worden opgehaald. Het complete programma wordt binnenkort bekend gemaakt op de website van de KNGU en de website www.fantasticgymnastics.nl

Dit nieuwsbericht komt terug in:

Turnen Turnen Heren Turnen Dames