Vorige
Volgende
Nieuws
22 juni 2017, 14:04 uur

Nederlandse World Games-delegatie zet koers naar Wrocław

Delegatie World Games © Marco Spelten/Actiefotografie

De Nederlandse afvaardiging naar de World Games kwam woensdag op Papendal bij elkaar voor een teambuilding- en persdag.

Namens Nederland gaan het duo Nicole Eykelenboom/Djenti Verbrugge en het duo Carlijn Blekkink/Tara Fokké als afvaarding van de gymsport op weg naar Polen. Met plaatsing voor de World Games al op zak verdedigde het duo Nicole Eykelenboom/Djenti Verbrugge dit weekend met succes de Nederlandse titel acrobatische gymnastiek. De twee gymnasten van DOS Monster maken hun WG-debuut (24 juli) en worden bijgestaan door Emil Angelov. Tijdens dat NK in Ahoy plaatste het duo Carlijn Blekkink/Tara Fokké zich op het WG-onderdeel synchroon trampolinespringen (26 juli). De springsters van Flik-Flak hadden over twee kwalificatiewedstrijden de hoogste score. Ook de pupillen van Lennard Villafuerte doen voor het eerst mee aan de World Games.

Van 20 tot en met 30 juli vindt in Wrocław (Polen) de tiende editie van de World Games plaats. 3251 sporters uit 111 landen nemen het tegen elkaar op in 31 sporten. Voor dit internationale multisportevenement heeft Nederland zich met 79 sporters in 14 sporten gekwalificeerd. Onder aanvoering van het KNKV en met ondersteuning van NOC*NSF werken de deelnemende Nederlandse bonden samen toe naar de World Games.


Top tien
Onder belangstelling van de landelijke media leidden NOC*NSF-bestuurslid Marcella Mesker en KNKV-voorzitter Rob Meijer de teambuilding- en persdag in. Vervolgens was het woord aan chef de mission Jan Sjouke van den Bos, die stelde dat deze dag in het teken van verbinding stond. “We gaan voor een plek bij de eerste tien”, zo onthulde hij aan zijn gehoor, dat uit veel (oud-)wereldkampioenen bestond.

Na Van den Bos was het de beurt aan vertegenwoordigers van de 14 deelnemende bonden, die elk hun eigen sport kort introduceerden. “Ik zie de World Games als het grootste evenement na de Olympische Spelen”, zo sprak inline-skater Ronald Mulder. Vervolgens werd er gezamenlijk gedineerd, waarna iedereen op de gevoelige plaat werd vastgelegd. “Op naar Wrocław”, zo sloot Van den Bos de geslaagde dag af.

14 sporten
Nederland heeft zich gekwalificeerd in de volgende 14 sporten: biljart, bowlen, gymsport, handboogsport, inlineskaten, jiu jitsu, kanopolo, karate, kickboksen, korfbal, powerliften, squash, touwtrekken en wakeboarden. De Nederlandse delegatie is te volgen via www.TheWorldGamesNL.nl