Vorige
Volgende
Nieuws
17 november 2018, 18:20 uur

Nederlandse teamtitel voor turnsters Topturnen Zuid

Turnsters Tisha Volleman, Shade van Oorschot, Marit Reijnders en Guusje Majoor van Topturnen Zuid hebben in Nijmegen de Nederlandse teamtitel veroverd.

De ploeg uit Den Bosch, aangevoerd door EK- en WK-deelneemster Tisha Volleman, kwam tot een totaal van 148.835 punten. Daarmee bleven ze titelverdediger Klaverblad TON Almelo nipt voor. TON-turnsters Sara van Disseldorp, Marieke van Egmond, Vera Jonker, Laura de Witt en Astrid de Zeeuw) behaalden met 148.151 punten uiteindelijk het zilver. 

Het brons was voor de ploeg van SV PAX Haarlemmermeer, bestaande uit Kirsten Polderman, Mandy Maghoub, Denise Tan, Ghizlaine Barraki en Yara van Lierop (143.333). De ploeg van de organiserende vereniging, De Hazenkamp Gymsports uit Nijmegen, eindigde met 141.567 punten op plek vier. 

Eerste keer 

Nooit eerder behaalde een ploeg van Topturnen Zuid de Nederlandse titel in de eredivisie. "Het is hartstikke mooi dat alles vandaag op zijn plaats viel. Dat het de eerste keer is, is natuurlijk extra mooi," zei coach Nico Zijp achteraf.

De Bossche formatie opende de wedstrijd met 35.067 punten aan brug. "Brug ging best aardig, maar gedurende de wedstrijd ging het steeds beter. Het is altijd wel fijn om brug en balk (36.001) gewoon gehad te hebben. Daarna hebben we het vooral heel mooi afgemaakt op vloer (38.467) en sprong (39.300). Het is super dat je dit als team neer kunt zetten," aldus turnster Tisha Volleman. 

Titelverdediger Klaverblad TON Almelo turnde sterk op sprong (41.350) en brug (38.166), maar leverde kostbare punten in op balk (31.601). Op vloer turnde de Almelose formatie stabiel, maar uiteindelijk kwamen ze tekort voor het verdedigen van hun titel.