Vorige
Volgende
Nieuws
23 juni 2018, 22:08 uur

Meerkamptitels voor Bart Deurloo en Vera van Pol op Dutch Gymnastics - The Finals

Bart Deurloo en Vera van Pol hebben bij de Nederlandse kampioenschappen in Rotterdam de meerkamptitel veroverd. Deurloo wist het tot het allerlaatste moment spannend te houden in Ahoy: na vijf toestellen had hij slechts een nipte voorsprong op Frank Rijken en Casimir Schmidt.

Bart Deurloo en Vera van Pol hebben bij de Nederlandse kampioenschappen in Rotterdam de meerkamptitels veroverd. Deurloo wist het tot het allerlaatste moment spannend te houden in Ahoy: na vijf toestellen had hij slechts een nipte voorsprong op Frank Rijken en Casimir Schmidt.

Ondanks een val op voltige en een misser op sprong was het Deurloo die er na een sterk slotstuk aan rekstok met de meerkamptitel vandoor ging. Met 82,600 punten hield hij Frank Rijken (81,150) en Casimir Schmidt (80,334) uiteindelijk voor. Deurloo was in 2012, 2014, 2016 en 2017 ook al de beste in de meerkamp. Deurloo wist ook op vijf van de zes toestellen (vloer, voltige, ringen, brug en rek) een finaleplek te veroveren. De nummer twee uit de meerkamp, Frank Rijken, bleek tijdens de kwalificaties de sterkste op brug. Casimir Schmidt zette op vloer de beste score neer, terwijl Epke Zonderland de concurrentie voorbleef aan rekstok.

Anthony van Assche (ringen), Boudewijn de Vries (voltige) en Glenn Smink (sprong) waren op de andere drie toestellen de sterksten. 

Bij de dames was het Vera van Pol die met 52,00 punten de meerkamptitel opeiste. Met die score bleef ze Céline van Gerner (51.733) en Tisha Volleman (50,366) voor. Voor Van Pol was het haar derde Nederlandse meerkamptitel. De turnster van Topsport Noord was ook in 2013 en 2015 al de beste.

In Rotterdam turnde Van Pol op alle vier de toestellen stabiel, terwijl Van Gerner voor het eerst sinds de Olympische Spelen in Rio de Janeiro weer een volledige meerkamp draaide. De tweevoudig Olympiër deed dat vrijwel foutloos en plaatste zich op balk en vloer zelfs als tweede voor de toestelfinale.

Volleman, die in 2017 nog de Nederlandse meerkamptitel greep, ging op balk twee keer in de fout en zag de titel aan haar voorbij gaan. Op vloer plaatste Volleman zich wel als eerste voor de finale. Elze Geurts was tijdens de kwalificaties de beste op sprong, terwijl Olympisch kampioene Sanne Wevers zich op balk met 13,467 punten als eerste voor de finale plaatste.