Vorige
Volgende
Nieuws
24 april 2017, 08:47 uur

Medailles voor het trampolineteam in Spanje

© KNGU/Sven Mooij

De Nederlandse trampoline springers keren vanuit Spanje terug met vier individuele medailles.

De Nederlandse trampoline springers keren vanuit Spanje terug met vier individuele medailles. Tijdens de meerlandenwedstrijd konden onze Nederlandse springers zich meten met springers op internationaal niveau. Bij de mannen wist Roel Teillers de tweede plek te behalen en Jimmy Demmers werd derde. Bij de vrouwen werd Romana Schuring tweede en Pascal Wiebering derde.

Bij de junioren waren er finaleplaatsen voor Daan Bergsma, Max van Langen en Milco Abrahams. Milco stond na de voorronde nog knap op de 3e plek, maar kon zijn positie niet verzilveren in de finale. In de finale werd Max van Langen 8e, Daan Bergsma 6e en Milco Abrahams 5e.

Bij de junior meisjes had Gerlissa van der Groep zich knap als tweede geplaatst voor de finale, maar ook zij kon helaas deze klassering niet vasthouden. Zij belandde uiteindelijk net naast het podium op een 4e plek. Sophie Stroes was de andere Nederlandse finaliste en zij werd verdienstelijk 7e.

Voor de jeugd werd er ook een klassement opgemaakt tussen Spanje, Portugal en Nederland. Nederland werd in beide klasses 3e. Bij de meiden werd het echter zeer spannend om de tweede plek en uiteindelijk trok Spanje net aan het langste eind. De jonge meiden Katie, Sophie en Caitlin hebben laten zien dat zij met aanvulling van de meer ervaren Gerlissa van der Groep een team zijn om rekening mee te houden.

Bij de senioren sprongen alleen Spanje en Nederland in deze interland. De Nederlandse vrouwen versloegen het Spaanse team met ruime cijfers. De Nederlandse mannen waren met zijn tweeën, Roel Teillers en Jimmy Demmers, en voor een team heb je minimaal drie springers nodig. Roel en Jimmy wisten wel 3 van de 4 Spaanse mannen te verslaan en eindigden op de 2e (Roel) en 3e plek (Jimmy).