Nieuws
5 juli, 14:42 uur

Loting voor EK turnen 2018 bekend

De loting voor de Europese kampioenschappen turnen is bekend.

De Nederlandse herenploeg start in Glasgow in de tweede subdivisie, terwijl de dames in de derde subdivisie turnen.

De mannenploeg, onder leiding van bondscoach Bram van Bokhoven, start de Europese titelstrijd aan het toestel ringen. In totaal zijn er bij de heren drie subdivisies. In de derde en laatste subdivisie komt de top drie van de EK van 2016 (Rusland, Groot-Brittannië en Zwitserland) nog in actie.

In Glasgow gaan de Nederlandse heren voor een plek bij de beste vijf landenteams. Tijdens de Europese kampioenschappen van 2014 behaalden ze de zesde plaats, de beste prestatie tot nu toe.

Dames

De Nederlandse turnsters zullen in de derde subdivisie starten op het onderdeel vloer. In totaal zijn er bij de dames vier subdivisies. In de vierde en laatste groep komen onder andere de ploegen uit Rusland, Groot-Brittannië, Roemenië, Frankrijk en Duitsland nog in actie. Bij de dames werd de Russische ploeg in 2016 nog Europees kampioen.

De Nederlandse damesploeg werd in 2014 negende bij de Europese titelstrijd in het Bulgaarse Sofia. Daarmee misten ze nipt de finale. In Glasgow gaat de ploeg, onder leiding van bondscoach Gerben Wiersma, voor een plek bij de beste vijf.

Junioren

Bij de junioren starten de Nederlandse turnsters in de derde subdivisie op het onderdeel balk. In totaal zijn er vier subdivisies bij de dames junioren. De Nederlandse juniorheren turnen in de tweede subdivisie, terwijl er bij de juniormannen drie subdivisies zijn. De herenploeg start op rekstok.

De Europese kampioenschappen turnen gaan op 2 augustus van start met de wedstrijd van de dames. De heren beginnen op 9 augustus aan de EK in de SSE Hydro Arena.