Nieuws
11 februari, 16:00 uur

Kwalificatieprocedure EK turnen heren bekend

De kwalificatieprocedure voor de Europese kampioenschappen turnen heren is bekend. De Nederlandse turners mikken bij de Europese kampioenschappen in het Poolse Szczecin op een meerkamp- en een toestelfinale.

Op 10 maart wordt er in Amsterdam een open kwalificatiewedstrijd geturnd. De turners uit het kernteam (Michel Bletterman, Casimir Schmidt, Bart Deurloo, Frank Rijken, Rick Jacobs, Bram Louwije, Bram Verhofstad en Epke Zonderland) zijn door bondscoach Bram van Bokhoven al opgenomen in de voorlopige EK-trajectselectie.  

Turners die denken kans te maken op het behalen van de gestelde limieten kunnen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden om zodoende in te stromen in de trajectselectie. Turners die voldoen aan de gestelde richtscores worden vervolgens toegevoegd aan de trajectselectie. 

De definitieve selectie voor het EK wordt op 18 maart bekendgemaakt. 

De Europese titelstrijd geldt voor de ploeg van bondscoach Bram van Bokhoven vooral als een voorbereidingstoernooi op weg naar de WK in Stuttgart. Tijdens de wereldtitelstrijd staat Olympische kwalificatie op het spel.

Voor de volledige kwalificatieprocedure kun je terecht op deze link