Vorige
Volgende
                     
Nieuws
24 maart 2015, 14:44 uur

Kom ook naar het Sportfilmfestival Rotterdam

Freerunning © KNGU / Jan de Koning
Freerunning © KNGU / Jan de Koning
Freerunning © KNGU / Jan de Koning
Freerunning © KNGU / Jan de Koning
Freerunning © KNGU / Jan de Koning
Freerunning © KNGU / Jan de Koning
Univé Gym Gala 2013 Freerunning © Jan de Koning
Freerunning © KNGU / Jan de Koning

Van donderdag 9 tot en met zaterdag 11 april is het eerste Sportfilmfestival Rotterdam in Cinerama Rotterdam. De aanleiding voor het Sportfilmfestival is het 25 jarig jubileum van Rotterdam Topsport en dus is Rotterdam weer een filmfestival rijker.

Rotterdam Topsport werkt samen met Andere Tijden Sport, RTV Rijnmond, de Volkskrant en SPORTNEXT om dit festival te realiseren. Het Sportfilm-festival Rotterdam bestaat uit een artistiek programma waar sportfilms en –documentaires bij elkaar komen. Naast films presenteert Wilfried de Jong elke dag een talkshow waar hij gasten ontvangt uit de sport- en filmwereld. 

De keuzes in sportfilms en –documentaires zijn voor een groot deel thematisch gekoppeld aan typisch Rotterdamse sporten; hardlopen, wielrennen, boksen en voetbal. Naast deze sporten komen er natuurlijk meer sporten voorbij in Cinerama. Denk hierbij aan bijvoorbeeld extreme sports, voetbal, basketbal, paardensport etc.

Voor de liefhebber van extreme sports staan er zeer gevarieerd aantal films en documentaires over onder ander bergbeklimmen, Skaten, Freerunnen, BMX’en en Snowboarden geprogrammeerd tijdens het Sportfilmfestival Rotterdam, die je niet mag missen. 
Een aantal voorbeelden hiervan zijn, 1WayUp: The story of Peckham BMX in 3D,The Crash Reel, Where the trail ends, Zombie, From Here to There, etc. 

From Here to There, In de zomer van 2013, hadden TempestFreerunners Cory DeMeyers en Jesse La Flair eindelijk genoeg geld om te beginnen aan een internationale tour met niet veel anders dan hun schoenen en hun camera's om te trainen en te concurreren met de beste freerunninggemeenschappen in de wereld.

1WayUp: The story of Peckham BMS in 3D, 1 Way Up is het verhaal van de Peckham BMX Club en twee tieners op de weg naar de BMX World Championships. Ze hopen te ontsnappen uit een van de zwaarste bende wijken in Londen met het enige wat ze hebben, een fiets.

The Crash Reel, deze oogstrelende film combineert twintig jaar van prachtige action beelden met nieuwe, speciaal gefilmd materiaal en interviews van Amerikaanse kampioen snowboarder Kevin Pearce en onthult de onweerstaanbare, maar potentieel fatale aantrekkingskracht van extreme sporten.

Where the Trail Ends, deze oogstrelende film combineert twintig jaar van prachtige action beelden met nieuwe, speciaal gefilmd materiaal en interviews van Amerikaanse kampioen snowboarder Kevin Pearce en onthult de onweerstaanbare, maar potentieel fatale aantrekkingskracht van extreme sporten .