Nieuws
3 augustus 2018, 20:16 uur

Juniorturnsters tiende bij JEK in Glasgow

Juniorturnsters Sara van Disseldorp, Vera Jonker, Shadé van Oorschot, Zenna van der Lubbe en Astrid de Zeeuw hebben een tiende plaats behaald bij de JEK turnen in Glasgow. Astrid de Zeeuw plaatste zich in Schotland voor de finale aan het onderdeel brug, Sara van Disseldorp is door naar de finale op vloer.

Het Nederlandse vijftal kende in Schotland wat foutjes op het openingstoestel balk, maar herpakte zich daarna sterk op vloer, sprong en aan brug. Uiteindelijk kwamen ze tot 150,664 punten. “We begonnen met wat foutjes, maar we hebben ons goed herpakt,” zei Sara van Disseldorp achteraf.

De Nederlandse turnsters keken uiteindelijk met een tevreden gevoel terug op hun JEK-optreden. “Het was heel erg gaaf om hier te staan,” zei het vijftal na de wedstrijd in koor. “We waren echt een goed team en we hebben elkaar heel goed aangemoedigd,” vervolgde Vera Jonker. 

Shade van Oorschot mocht in Glasgow het spits afbijten en wist voor Nederland de toon te zetten met een goede balkoefening. “Eigenlijk was dat wel fijn, om gewoon als eerste te beginnen. En het ging gelukkig ook goed,” wist ze. Zenna van der Lubbe moest daarentegen nog wachten tot het tweede toestel, de vloer. “Ik heb ondertussen vooral de andere meiden aangemoedigd,” zei Van der Lubbe. 

De medailles in de landenwedstrijd werden uiteindelijk gewonnen door Italie (161,063), Rusland (160,363) en Groot-Brittannië (158,931). 

Individuele finales voor De Zeeuw en Van Disseldorp

Astrid de Zeeuw behaalde in Glasgow een individuele finale aan het onderdeel brug. Met 13,966 punten stroomde zij als vierde door naar de finale. Aan dat toestel was de Russische Kseniia Klimenko met 14,333 de beste in de kwalificaties. “Ik had eigenlijk niet echt verwachtingen, wilde gewoon een hele goede oefening neerzetten. Maar dit is natuurlijk wel heel gaaf,” vertelde De Zeeuw. 

Op vloer wist Sara van Disseldorp zich met een score van 13.00 als achtste te plaatsen voor de finale. Op dat onderdeel was de Russische Vladislava Urazova met 13,500 punten de beste.

In de meerkamp behaalde Van Disseldorp met 49,332 punten uiteindelijk de 25e plek. Het goud in de meerkamp was voor de Italiaanse Giorgia Villa (55,065). 

De toestelfinales vinden plaats op zondag 5 augustus.