Vorige
Volgende
Nieuws
28 juni 2017, 17:59 uur

Juliette Pijnacker, Sanna Veerman en Astrid de Zeeuw nemen deel aan EYOF 2017

NOC*NSF bevestigt damesteam European Olympic Youth Festival (EYOF) 2017

NOC*NSF heeft naast het herenteam, ook de voordracht van het voorgedragen damesteam bevestigd. De volgende turnsters uit de Jong Oranje selectie zullen deelnemen aan het EYOF:
 

  • Juliette Pijnacker (TurnZ Amsterdam)
  • Sanna Veerman (TurnZ Amsterdam)
  • Astrid de Zeeuw (TON Almelo)

Het team wordt begeleid door bondscoach Gerben Wiersma en Claudia Werkhoven. Kirsten Visser gaat mee als fysiotherapeute en Linda Verschuren als jurylid. Ook zijn er twee vervangende turnsters geselecteerd: Sara van Disseldorp (TON Almelo) en Laura de Witt (TurnZ Amsterdam).

In aanloop naar de EYOF hebben de vijf turnsters, samen met het Belgische EYOF team, een stage in Gent. Ook gaat de EYOF selectie op stage in Heerenveen. De vervangende turnsters doen tot en met de laatste stage mee in de voorbereiding. Het team vertrekt op zaterdag 22 juli naar Györ in Hongarije.

Het European Youth Olympic Festival

Het European Youth Olympic Festival is een sportevenement voor jonge Europese sporters in de leeftijd tot en met 18 jaar, dat om de twee jaar wordt gehouden. Tijdens het EYOF maken de deelnemers kennis met alle tradities van de Olympische Spelen. NOC*NSF hecht in het kader van talentontwikkeling veel waarde aan het evenement.

De veertiende editie van het EYOF wordt van 23 tot en met 29 juli 2017 gehouden in Györ. Zo'n 2.400 sporters uit vijftig Europese landen zullen naar de Hongaarse stad afreizen, waar ze in tien verschillende takken van sport strijden om de medailles. Nederland is vertegenwoordigd bij atletiek, handbal, judo, kanovaren, turnen, volleybal en zwemmen. Het NOC*NSF Talent Team staat onder leiding van chef de mission Pieter van den Hoogenband.

Dit nieuwsbericht komt terug in:

Topsport