Vorige
Volgende
Nieuws
19 mei 2017, 07:32 uur

Jong Oranje Ritmische Gymnastiek dit weekend actief op EK in Boedapest

© Bart Treuren

Dit weekend is het zover, de zes Nederlandse junior gymnasten staan op het EK Ritmische gymnastiek.

Zes gymnasten uit heel Nederland bereiden zich voor om als juniorgroep deel te kunnen nemen aan de Europese Kampioenschappen Ritmische Gymnastiek 2017 in Boedapest (Hongarije). Ze worden hiervoor getraind door twee ervaren coaches. Met dit traject willen we onze plek op het internationale wedstrijdtoneel weer opnieuw veroveren en het niveau van ritmische gymnastiek in Nederland naar een hoger plan tillen. 

Jong Oranje bestaat uit zes gymnasten uit heel Nederland in de leeftijd van 12 tot 14 jaar. Zij hebben de afgelopen twee jaar intensief getraind om dit doel te bereiken. Ieder weekend en elke schoolvakantie trainden zij op een centrale plek in het land. Gemiddeld zo’n 16 tot 20 uur per week, naast de trainingsuren die de gymnasten draaiden bij hun eigen club.

Op 19, 20 en 21 mei betreedt Jong Oranje de wedstrijdvloer, tussen toplanden als Rusland, Italië en Bulgarije. Voor de gymnasten is het een droom die uitkomt, om naast hun idolen op de vloer te staan op één van de grootste ritmische gymnastiekevenementen ter wereld.

Samenstelling groep

Jong Oranje bestaat uit (van links naar rechts):

Sandra Pavlovic, SV Twello

Lente Zwaal, O&O Zwijndrecht

Julia van Gils, RGC Eleganza Utrecht

Kate Dorlandt, GTV de Badhoeve, Badhoevedorp

Cheyenne Stoffer, GTV de Badhoeve, Badhoevedorp

Yara Severijn, Sparta Dordrecht.

Trainsters zijn Sanne Kouters en Evelien van Rheenen.

Het wedstrijdprogramma

De eerste wedstrijd is op vrijdag 19 mei tussen 10:00 en 12:00 uur. De tweede wedstrijd is op zaterdag 20 mei en op zondag de 21e is de finale. Meer info en links naar de livestreams vind je op de Facebookpagina.