Vorige
Volgende
Nieuws
15 maart 2018, 17:18 uur

Janssen-Fritsen en KNGU intensiveren samenwerking

© Jan de Koning

Op de dag van het 150 jarig bestaan van de georganiseerde gymsport verlengen beide partijen het langstlopende sponsorcontract in de sport tot 2024

Wedstrijdsport
De KNGU en Janssen-Fritsen gaan de komende jaren samen de wedstrijdsport(er) optimaal faciliteren. Janssen-Fritsen voorziet in de toestellen voor alle landelijke en internationale wedstrijden van de KNGU. We zetten samen in op meer en kwalitatief betere wedstrijdlocaties, zodat zowel voor de sporter als de fan de wedstrijden aantrekkelijker worden. Daarnaast geven we de samenwerking met dit nieuwe contract een extra impuls. Zo maken we het mogelijk dat ook aangesloten clubs kunnen profiteren van de samenwerking. 


Recreatiesport
(Gym-) sporten gebeurt allang niet meer alleen in een zaal. Daarom zijn er kansen om de gymsport ook op andere plekken aan te bieden. En zo de sport naar de mensen toe te brengen. Een onderdeel daarvan is het organiseren van beweegfeesten voor ‘je eigen deur’. Dat kan op zaterdagochtend in een sporthal zijn, maar dat zou ook in de zomer prima in een park kunnen zijn. Janssen-Fritsen onderschrijft deze beweging en faciliteert deze mobiele beweegpleinen met de benodigde materialen.


Marieke van der Plas (directeur KNGU):
“Het is bijzonder dat Janssen-Fritsen al sinds 1957 een trouwe en solide partner is van de gymsport. Daar zijn we heel trots op. Met zo’n partij aan onze zijde gaan we de volgende 150 jaar met veel energie tegemoet”.


John van der Horst (directeur Janssen-Fritsen Nederland):
“Wij zijn erg blij om de komende 6 jaar weer partner te zijn van de KNGU en hopen nog lang aan elkaar verbonden te zijn. Zowel de KNGU als Janssen-Fritsen zijn volop in beweging met nieuwe concepten en innovatieve producten. Hier willen wij samen de gymsport in Nederland maximaal van laten genieten. Het nieuwe contract is interessant voor zowel de topsporters als voor alle verenigingen”.


Over KNGU
De KNGU is één van de grootste sportbonden van Nederland en zet zich in om 309.000 leden, 1.000.000 fans, 1.000 clubbesturen en 8.000 trainers met passie en plezier de sport te laten beleven. Naast turnen en trampolinespringen, zijn onder meer freerunning, dans en het nijntje Beweegdiploma onderdeel van ons sportieve ‘assortiment’. Met wat wij doen zijn we verbindend aanjager en fungeren we als ‘gids’ voor de verschillende klantgroepen. Soms staan we zelf nog te kijken wat voor een impact sport en bewegen heeft. Met onze sporten dragen we bij aan de fysieke, mentale en sociale fitheid van veel mensen.