Vorige
Volgende
Nieuws
8 maart, 13:21 uur

Internationaal turnseizoen voor de dames en heren van start

Individual Apparatus World Cup (Baku, AZE)

Donderdag 15 maart zijn de kwalificaties op vloer (Bram Verhofstad en Bart Deurloo), voltige (Bram Louwije en Casimir Schmidt) en ringen (Casimir Schmidt en Anthony van Assche). Vrijdag 16 maart vervolgt de kwalificatiewedstrijd zich op het onderdeel sprong (Bram Verhofstad) brug gelijk (Bram Louwije en Casimir Schmidt) en rek (Bram Louwije en Bart Deurloo). Op zaterdag 17 en zondag 18 maart zijn de individuele toestelfinales. De beste acht turners per toestel plaatsen zich voor de finales. Namens Nederland doen geen turnsters mee.

De uitslagen van de wedstrijd in Baku is te vinden op de website van de organisatie.

EnBW DTB Pokal Team Challenge (Stuttgart, GER) 

In hetzelfde weekend staat in Stuttgart de EnBW DTB Pokal Team Challenge op het programma. Bij de dames komen Juliette Berens, Kirsten Polderman, Tisha Volleman en Maartje Wurkum namens Nederland als team uit. Nederland neemt het o.a. op tegen Duitsland, Japan en Rusland. De beste vier teams van de kwalificatie (vrijdag 16 maart) turnen op zaterdag 17 maart de finale.

Individual All-Around World Cup (Stuttgart, GER)
Op zaterdag 17 maart start Frank Rijken om 11.30, Tisha Volleman komt op zondag 18 maart om 11.30 in actie. Alle wedstrijden in Stuttgart zijn te live volgen. Alle uitslagen zijn hier te vinden.

Individual All-Around World Cup (Birmingham, GBR)
Vera van Pol neemt namens de Nederlandse dames deel in Birmingham. Zij start om 20.00 uur (Nederlandse tijd).  Meer informatie over de wedstrijd is hier te vinden.

Voor alle turners en turnsters zijn dit de eerste internationale wedstrijden van het nieuwe jaar waarmee ze zich voorbereiden op de Europese Kampioenschappen in augustus, dit jaar in Glasgow. Onze sporters zijn in hun voorbereidingen en tijdens hun wedstrijden te volgen via onze social media kanalen: Twitter, Facebook & Instagram. Bekijk hier het volledige overzicht met alle wedstrijden t/m de EK.