Nieuws
6 oktober, 13:48 uur

Zilver voor Nederlandse turnteams in België

De Nederlandse turnteams hebben tijdens interlandwedstrijden in België het zilver veroverd.

In Varsenare was er zilver voor de Nederlandse turnsters tijdens de interland tegen België en Roemenië. Met een totaal van 157,25 eindigden Vera van Pol, Kirsten Polderman, Naomi Visser, Sanna Veerman en Tisha Volleman op de tweede plaats achter België (162,200). De Roemenen eindigden met 151,250 op plek drie.

In het individuele klassement was er daarnaast zilver voor Naomi Visser. Met een totaal van 53,900 punten hoefde zij alleen de Belgische Nina Derwael (55,550) voor zich te dulden. Axelle Klinckaert, eveneens uit Belgie, eindigde op de derde plaats in het individuele klassement met 53,400 punten.

Ook zilver voor de heren

In Gent was er eveneens zilver voor de Nederlandse mannen. Tijdens de interland tegen België en Frankrijk behaalden zij 248,65 punten. Daarmee eindigden Bram Louwije, Michel Bletterman, Bart Deurloo, Casimir Schmidt en Epke Zonderland achter de Franse ploeg (251,15). 

Het brons was voor de Belgische selectie, die 248,15 punten bij elkaar turnde. "Het was een goede teamtest met nog twee weken te gaan richting de WK. Volgende week nog een interland tegen topper Zwitserland en dan zijn we klaar voor de WK," vertelde bondscoach Bram van Bokhoven achteraf. 

In Gent telden de scores van Frank Rijken en Bram Verhofstad niet mee voor het teamresultaat.