Nieuws
25 september, 12:11 uur

Indrukwekkende eerste kwalificatiewedstrijd trampolinespringen in Alkmaar

© Martin Mooij

Afgelopen weekend was de eerste WK-/WAGC-kwalificatiewedstrijd trampolinespringen in sportcentrum de Meent in Alkmaar

Dit weekend kwamen bijna 60 trampolinespringers (dames en heren) in actie tijdens hun eerste kwalificatiewedstrijd, van in totaal vier. Inzet van deze kwalificatiereeks zijn de Wereld Kampioenschappen voor de senioren en de World Age Group Games 2017 (11-21 jaar in diverse leeftijdscategorieën) in Sofia Bulgarije. Meer dan 500 toeschouwers hebben deze bijzondere middag meegemaakt in Alkmaar.

Er zijn voor beide evenementen kwalificatieprocedures vastgesteld met uitdagende limieten. Naast een puntentotaal van de verplichte en keuze oefeningen (en bij de jeugd ook minimale moeilijkheidsgraad) is er dit jaar ook de stap gemaakt om een stabiliteit te tonen in de oefeningen. Zie hier de kwalificatieprocedure WK 2017 en WAGC 2017.

Fotograaf: Martin Mooij

Maar liefst 22 oefeningen behaalden een limiet die zicht geeft op kwalificatie voor de WAGC of WK. Opvallend was het feit dat Niamh Slattery (TV Triffis Alkmaar), na langere periode van opbouw naar topfit worden en pijnvrij springen, een limiet behaalde voor het WK (als tweede dame eindigde achter de winnaar van deze dag Pascal Wiebering, tevens van TV Triffis Alkmaar). Later op de dag sprong zij een goede oefening voor de WAGC, waarvoor zij zich met 50% zekerheid plaatste. Roel Teillers (TV Triffis Alkmaar) deed het laatstgenoemde voor dezelfde categorie WAGC 17-21 jaar, voorafgegaan door Nard Tieleman (Forza Gymnastica Goes) in de categorie 13-14 jaar, Milco Abrahams (GV Turnoss Oss) en Zilver Schmitz (KDO Apeldoorn) in de categorie 15-16 jaar. Bij de meidencategorie behaalden maar liefst zes springsters de wildcard limiet en werd de categorie gewonnen door Caitlin van den Heuvel (Flik-Flak Den Bosch).

Fotograaf: Martin Mooij

De springers gaan de komende weken door met trainen en doorontwikkelen. Er zal aan diverse internationale wedstrijden worden deelgenomen door alle springers. De senioren reizen in het weekend van 7 en 8 oktober af met drie heren en acht vrouwen om deel te nemen aan een tweetal wedstrijden in Valladolid in Spanje; de FIG World Cup. Met maximaal drie mannen en vier vrouwen en de overige senioren wordt deelgenomen aan de "International Age Group Competition Ciudad de Valladolid”.

Het belooft over vier weken wederom een spannende wedstrijd te worden bij het vervolg van de procedure. De tweede kwalificatie vindt plaats op zaterdag 21 oktober van 12.00 tot 18.00 uur in sportcentrum de Meent in Alkmaar. Wees welkom om de hoogste en beste springers van het land te bewonderen!

De uitslagen van de wedstrijden van de diverse categorieën zijn hier te vinden.