Vorige
Volgende
Nieuws
2 juli 2017, 13:10 uur

Goede test in België voor EYOF-team herenturnen

Afgelopen zaterdag turnde de Nederlandse turners die zijn aangewezen voor deelname aan de EYOF een interlandwedstrijd tegen de teams van België en Zweden

Afgelopen zaterdag turnde de Nederlandse turners die zijn aangewezen voor deelname aan de EYOF later deze maand in Györ, een interlandwedstrijd tegen de teams van België en Zweden. De wedstrijd vond plaats in de Belgische plaats Malmédy.

Wesley de Haas (O&O Zwijndrecht), Bradley Noordzij (O&O Zwijndrecht) en Jaro van Wijngaarden (SV Pax Haarlemmermeer) vormden de Nederlandse afvaardiging. De reserve turner Emilio Martina Perez (SV Pax Haarlemmermeer) moest in verband met gezondheidsredenen de wedstrijd vanaf de tribune bekijken. Het Nederlandse team is met een score van 148.500 als  tweede geëindigd voor Zweden (142.500) en achter België (154.950).

Deze wedstrijd was in het voorbereidingsprogramma voor de EYOF opgenomen om in de uiteindelijke teamsamenstelling te kunnen oefenen. Het was een geslaagde test, waarbij duidelijk geworden is op welke punten er nog verbetering kan plaatsvinden.

 

In de individuele ranking is Wesley de Haas als derde geëindigd Bradley Noordzij (74.100), Bradley Noordzij als vierde (73,750) en Jaro van Wijngaarden als tiende (68,150). De Belgische turners Ward Claeys en Justin Pesesse werden respectievelijk eerste en tweede met een score van 76,950 en 76,600.