Nieuws
4 augustus 2018, 17:13 uur

EK-brons voor Nederlandse turnsters in Glasgow

Céline van Gerner, Vera van Pol, Naomi Visser, Tisha Volleman en Sanne Wevers hebben bij de EK turnen brons gewonnen gewonnen in de landenwedstrijd. Het vijftal kwam tot een teamtotaal van 159,563 punten. 

Het goud ging naar de ploeg uit Rusland (165,195). Zilver was er voor Frankrijk (161,131). “Dit is de mooiste finale die wij ooit hebben geturnd. Vanochtend wisten we allemaal wel een beetje wat er mogelijk was, maar we hebben het allemaal niet durven uitspreken. Maar als het dan toch gebeurt, dan denk je wel wow, dit is echt heel gaaf,” zei Sanne Wevers achteraf.

In Glasgow begon de Nederlandse ploeg weliswaar met een val op balk, maar de ploeg herpakte vervolgens sterk op de onderdelen vloer, sprong en brug. “Natuurlijk was het superspannend op balk en was het balen dat ik viel, maar gelukkig hebben we ons goed herpakt op de overige toestellen,” vertelde Vera van Pol.  

Tisha Volleman kwam in Glasgow in actie op vloer en sprong en wist daar geslaagde optredens neer te zetten. “Dit is onwerkelijk. Het is heel mooi dat we dit met zijn allen kunnen delen. Glasgow was door ons succes in 2015 al heel mooi, maar nu kan het echt niet meer stuk,” zei Volleman. 

Naomi Visser maakte in Glasgow haar debuut in de EK-teamfinale en kwam succesvol in actie op sprong. “Natuurlijk was het even omschakelen, want eigenlijk zou ik niet eens aan dit EK meedoen. Het was supergaaf om er toch te mogen staan,” vertelde Visser. 

Aan brug kwamen de Nederlandse turnsters als laatste in actie. “Ik ben normaal gesproken niet zo zenuwachtig voor brug, maar dit keer… Ik was zo zenuwachtig.. We wisten allemaal dat we moesten hitten en gelukkig lukte dat,” vertelde Celine van Gerner. 

Het is voor Nederland de eerste EK-teammedaille sinds de zilveren plak in 2002. “Dit is gewoon echt supergaaf. Ongelofelijk,” besloot het vijftal.