Nieuws
1 september 2017, 17:09 uur

Eerste WK kwalificatie dames turnen succesvol afgerond

Vandaag is in Beekbergen de eerste WK kwalificatie van de dames geturnd.

Een succesvolle eerste wedstrijd waarbij de sfeer bij alle dames goed was. Voor Mara Titarsolej en Lieke Wevers was dit de eerste wedstrijd van dit jaar.

Eythora Thorsdottir, Tisha Volleman en Sanne Wevers hebben een goede doorstart gemaakt na hun succesvolle EK afgelopen april in Roemenië. Eythora behaalde vandaag ook al een WK limiet.

Voor alle turnsters was vandaag een goede voorbereiding op de tweede kwalificatie van volgende week in Duiven. Tijdens het weekend van 9 en 10 september turnen zes Nederlandse turnsters hun WK kwalificatie. Elze Geurts was vanwege haar deelname aan de Universiade vandaag niet aanwezig.

Op zaterdagmiddag strijden zes landen tijdens de meerkamp voor de titel. Naast Nederland doen België, Egypte, Engeland, Israël en Spanje mee. Op zondagmiddag zijn de toestelfinales en wordt er een speciale wedstrijd geturnd door de jeugd-turnsters. Alle kaarten voor zaterdag zijn reeds uitverkocht, voor de zondag zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.