Vorige
Volgende
Nieuws
18 november 2018, 14:57 uur

Deurloo en Thorsdottir achtste bij Swiss Cup

Bart Deurloo en Eythora Thorsdottir hebben bij de Swiss Cup in het Zwitserse Zurich de achtste plaats behaald. Deurloo en Thorsdottir behaalden samen een totaal van 53.350 punten.

Deurloo kwam in Zwitserland in actie op de onderdelen vloer (13.800) en ringen (13.550), Thorsdottir turnde op vloer (13.050) en brug (12.950). 

Bij de Swiss Cup wordt geturnd in koppels en er wordt gewerkt met een afvalrace. In de eerste twee ronden komen alle teams in actie, waarna vervolgens de beste zes teams doorstromen naar de halve finale. Zo wordt er uiteindelijk toegewerkt naar een 'eindstrijd' met slechts drie overblijvende teams. 

Na de eerste twee ronden stonden Deurloo en Thorsdottir op plek acht, waardoor ze de halve eindstrijd (top zes) moesten missen. 

De Swiss Cup werd uiteindelijk gewonnen door Marcel Nguyen en Elisabeth Seitz uit Duitsland. In de finale behaalden zij 29,750 punten. De Duitsers werden gevolgd door Angelina Melnikova en Nikta Nagornyy uit Rusland (29,575) en Jade Barbosa en Cory Paterson uit Brazilië & Canada (28,75). In de finale turnde elk teamlid op één toestel. De twee scores per team werden opgeteld voor het eindresultaat.