Vorige
Volgende
Nieuws
2 mei 2016, 10:28 uur

De Gedragscodes Sport, ook voor jou

Sporten doe je omdat je het leuk vindt. Zorg daarom dat het leuk blijft. Niet alleen voor jezelf, ook voor de andere in je team, trainingsgroep en ook voor de tegenstander.

Dat zit 'm in kleine dingen. Help je tegenstander overeind als je hem of haar omver hebt gelopen. En natuurlijk wil je met plezier naar de gymclub. Incidentjes tijdens de sportles? Grote mond en klagen bij de jury of trainer? Doe maar niet, je schiet er niks mee op. En dat nieuwe medicijn, staat dat op de dopinglijst, of toch niet? Leuk die vragen, maar jij wilt weten hoe je het aanpakt. Bekijk de animaties van NOC*NSF, voor de sporter en topsporter dan weet je precies wat we bedoelen. De animaties zijn gebaseerd op de gedragscodes in de sport.

Sport & Integriteit
Gedragscodes die sportbonden, NOC*NSF, Ministerie VWS en experts opstelden vanuit het programma Sport & Integriteit. Het doel: sport veilig, eerlijk, integer, gezond en vooral leuk te houden. Voor iedereen. Dus ook voor jou als sporter en topsporter. Zie voor meer informatie over de gedragscode voor sporters op de website van NOC*NSF.