Nieuws
7 oktober, 19:53 uur

Bram Verhofstad vierde in WK-finale op vloer

© KNGU/Dutch Gymnastics

Turner Bram Verhofstad is vierde geworden in de vloerfinale bij de WK turnen in Montreal. Bram kwam tot een score van 14,333 punten. Het goud was voor de Japanse turner Kenzo Shirai (15,633), die zijn tweede wereldtitel op rij veroverde.

WK-debutant Bram Verhofstad turnde in Montreal een foutloze oefening die werd beloond met 14,333 punten. Alleen Kenzo Shirai (15,633), Artem Dolgopyat (14,533) en Yul Moldauer (14,500) scoorden hoger. "Ik wilde weer lekker plezier maken. Lekker stuiteren op de vloer," zei Bram achteraf. 

Dat hij nog zo dicht in de buurt van het podium kon komen had Bram op voorhand ook niet verwacht. "Het is een schitterende plek tussen al die grote jongens. Ik ben supertrots. Het was de beste oefening van mijn leven. Als ik mijn oefening nog moeilijker maak dan hoor ik de volgende keer echt bij de grote namen."

Ook Marcel Kleuskens, de coach van Bram Verhofstad, keek met een tevreden gevoel terug op het WK-optreden van zijn pupil. "Je ziet gewoon dat dit een podium is waar Bram op excelleert en op thuishoort. Ik geniet van wat hij doet en hoe hij dat doet." 

Kleuskens was niet alleen te spreken over het optreden van Verhofstad, maar zeker ook over de mentale weerbaarheid van zijn turner. "Hij heeft de afgelopen periode veel ervaring kunnen opdoen. Veel wedstrijden en finales kunnen turnen. Dat komt er nu uit," vertelde Kleuskens. De coach van KNGU trainingscentrum in Den Bosch was dan ook zeer tevreden met de vierde plaats. "Hij heeft twee fantastische oefeningen gedraaid. Beter kon hij het niet doen."

Morgen komen Bart Deurloo en Epke Zonderland in actie tijdens de rekfinale. De finale met de twee Nederlandse mannen zal om 21:30 uur Nederlandse tijd plaatsvinden. De wedstrijd is live te volgen op de livestream van de NOS