Vorige
Volgende
Veilig sporten

‘Coach de coach’: goed leren coachen geeft meer voldoening!

Verenigingstraject leidt mensen met hart voor de vereniging op tot coach van de trainers!

Coaches en trainers zouden met meer plezier en voldoening voor de groep staan als ze over meer didactische en pedagogische bagage zouden beschikken. Daarom is het verenigingstraject ‘Coach de coach’ opgezet. Dat gaat verder dan het opleiden van één of meerdere trainerscoaches per club. Doel is het creëren van een sociaal veilig, plezierig en ontwikkelingsgericht sportklimaat binnen de vereniging!

Groot verschil tussen woord en daad
“Dan hoor je zo’n coach zeggen tegen een kind: geeft niks joh, volgende keer beter. Maar ondertussen straalt ie in alles negativisme uit. Het was toch het beslissende punt dat werd verspeeld”, zegt Gardi Minderman van Volley2B uit Lansingerland, de streek tussen Zoetermeer en Rotterdam. Ze was een van de coaches van de club die eind vorig jaar het verenigingstraject ‘Coach de coach’ volgde en opgeleid werd als trainerscoach.

Lees het gehele artikel

Wil je het verenigingstraject 'Coach de coach' ook naar jouw vereniging halen zodat meerdere trainerscoaches kunnen worden opgeleid en het bestuur wordt geholpen hoe dit structureel een plek te geven binnen jullie vereniging? Bespreek dit met je bestuur en meld je aan!

Meer informatie?
Klik hier

Inschrijven?
Klik hier

Contact 
Klik hier

Academie voor Sportkader - NOC*NSF
Veilig Sportklimaat

Dit artikel komt terug in:

VSK